Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Azartinių lošimų įstatymas

Atsakyti Sekti temą
Straipsni parasyta vaikus treniruoja.
Registravosi: 2016/12/28 Žinučių: 71 Padėkų: 1
Cituoti
0
Straipsnyje metinis pelnas specealiai sumazintas, kad bukmekeriai soko negautu 😁
Registravosi: 2016/01/28 Žinučių: 354 Tel.: LT
Cituoti
0
zyggnat8004

Sveiki.
Atsiprašome už lietuvių kalbą, bet aš rašau su vertėjas. Netrukus atviras forumas lažyboms ir azartiniams žaidimams įstatymų Europoje. Norėjau sužinoti, kaip jūsų lošimų įstatymo lietuvius. Kaip kontroliuoti E-piniginę (Skrill ir Neteller). Ar žinote atvejų spręsti Lietuvos valdžios institucijas tose e-piniginės padaryti prieinamą informaciją apie tokius sandorius? Iš anksto dėkoju už Jūsų atsakymus ir atsiprašau dar kartą už vertimai vertėjas.

Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6251 Tel.: LT
Cituoti
0
Pasikeitė lošimų priežiūros tarnybos puslapis bei greičiausiai informacija ir priskirti lyg kitai ministerijai patapo lpt.lrv.lt/lt/
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7330 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
1
Online lažybas blokuoja, įstatymus keičia, o kai kurios bendrovės milijonus kraunasi Olimpinio sporto ir mūsų sąskaita..

„Olifėjos“ vadovai praturtėjo teikdami paslaugas savo vadovaujamai loterijų organizatorei

Smulkieji loterijų organizatorės „Olifėjos“ akcininkai bei jos vadovai praturtėjo teikdami paslaugas šiai loterijas organizuojančiai bendrovei.

Kaip rašo portalas „15min“, verslininkai Antanas Muraška ir Donatas Kazlauskas valdo įmonių tinklą, kuris, kitaip nei „Olifėja“, neturi prievolės dalintis pelnu su olimpiečiais. Ši verslo grupė buvo sukurta „Olifėjos“ pinigais, ant jai priklausiusios infrastruktūros ir jos turto, rodo portalo atliktas tyrimas.

Ponas Muraška yra „Olifėjos“ generalinis direktorius, o p. Kazlauskas – jo pavaduotojas.

„Olifėjos“ pagrindinis akcininkas ir šeimininkas yra Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, todėl olimpinis sportas turi teisę į daugiau nei pusę viso „Olifėjos“ pelno, gaunamo iš tokių loterijų kaip „Teleloto“, „Vikingų loto“ ir kitų.

Loterijų aptarnavimo paslaugą „Olifėjai“ teikia bendrovė „Lotelita“, p. Muraškos ir p. Kazlausko įkūrta be Olimpinio komiteto dalyvavimo. „Olifėja“ p. Muraškos ir p. Kazlausko valdomai „Lotelitai“ pardavė ir savo patalpas, o netrukus dalį tų patalpų pati išsinuomojo. „Lotelita“ teikia ir marketingo bei televizinių žaidimų organizavimo paslaugas.

Nuo „Lotelitos“ įkūrimo iki 2017-ųjų p. Muraškos ir p. Kazlausko verslai uždirbo apie 33 mln. Eur gryno pelno. „Olifėjos“ pelnas per tą patį laikotarpį – apie 25 mln. Eur, ir beveik pusė šios sumos taip pat tenka p. Muraškai su p. Kazlausku.


Aiškindami, kodėl loterijų aptarnavimo verslą kūrė atskirai nuo „Olifėjos“ ir Olimpinio komiteto, verslininkai teigė, jog tokius sprendimus priimti vertė 2004-aisiais įsigaliojęs Loterijų įstatymas, esą uždraudęs „Olifėjai“ teikti bet kokias su loterijų organizavimu nesusijusias paslaugas.

Tačiau loterijų priežiūros funkcijas atliekanti Lošimų priežiūros tarnyba portalui teigė, jog draudimo, apie kurį kalba verslininkai, įstatyme nėra ir niekada nebuvo.

Rūta Bilkštytė, mokesčių ekspertė, įsitikinusi, kad visa tai buvo galima padaryti naudą dalijantis su Olimpiniu komitetu.

Pašnekovės vertinimu, atsakomybę dėl priimtų sprendimų prisiimti turėtų ir Olimpinis komitetas.



Plačiau: vz.lt/verslo-aplinka/201...anizatorei#ixzz5YdOhbEcx

Dar ir prieš pora metų buvo tyrimas bet panašu, kad niekam neįdomu buvo lzinios.lt/lietuva/kas-l...mpinius-milijonus/228278
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7330 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
2
Seimui teiks siūlymus dėl amžiaus ribojimo dalyvaujant loterijose

embeded-image

Seimui antradienį teikiamas Finansų ministerijos parengtas įstatymo projektas, kuriuo siūloma neišmokėti loterijų laimėjimo asmenims, kuriems nėra sukakę 16 metų.

Finansų ministerija pažymi, kad kitose ES valstybėse nustatyti griežtesni loterijų žaidėjų amžiaus ribojimai: pavyzdžiui, Estijoje ir Didžiojoje Britanijoje loterijose gali dalyvauti asmenys, kuriems yra sukakę 16 metų. Kitose valstybėse, tokiose kaip Belgija, Čekija, Lenkija, Olandija, Šveicarija, Švedija, Portugalija, Vokietija, dalyvauti loterijose leidžiama nuo 18 metų.

„Įstatymo projektu siekiama apsaugoti vaikus ir paauglius nuo skatinimo išlaidauti loterijose“, – kiek anksčiau Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

Įvertinus tai, kad loterijos yra žaidimai, pramoga, laisvalaikio praleidimo forma, įstatymo projekte nustatyta, kad loterijoje gali dalyvauti tik fiziniai asmenys. Taip pat įstatymo projektu siūloma interneto ryšiu loterijose dalyvaujantiems loterijos žaidėjams sudaryti galimybę prisijungus prie loterijos žaidėjo sąskaitos loterijų organizatoriui pateikti prašymą riboti didžiausią pinigų sumą, kurią loterijos žaidėjas gali išleisti loterijos bilietams per mėnesį, ir (arba) nusistatyti paros laiko limitą, kuriam suėjus loterijos žaidėjui turės būti nutraukta galimybė dalyvauti loterijose.

Siekiant, kad siūlomos priemonės būtų efektyvios, pakeisti prašyme nurodytus pageidavimus loterijos žaidėjas galės ne anksčiau kaip praėjus mėnesiui nuo prašymo pateikimo dienos. Loteriją organizatorius privalės užtikrinti loterijos žaidėjo pasirinktų apribojimų įgyvendinimą. Vyriausybė šiems siūlymams yra pritarusi.

Tuo tarpu parlamentaras Andrius Palionis Seimui antradienį planuoja teikti siūlymą nustatyti amžiaus ribojimą norintiems įsigyti loterijos bilietus ir dalyvauti loterijoje.

Projektu siūloma nustatyti minimalų amžiaus cenzą asmenims, norintiems įsigyti loterijos bilietą ir dalyvauti loterijoje. Tokiu būdu, anot Seimo nario, nepilnamečiai iki 16 metų bus apsaugomi nuo rizikos tapti priklausomais nuo lošimų, per didelės rizikos prisiėmimo netinkamai ją įvertinus.
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6251 Tel.: LT
Cituoti
2