Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

FIBA: pasaulio čempionatas 2019

Atsakyti Sekti temą
Pasaulio vyrų krepšinio čempionatas, kuris vyks Kinijoje. Diskusijos, naujienos, įžvalgos ir lankytojų statymai.

Oficialus puslapis - fiba.basketball/basketballworldcup/2019


Šiandien buvo ištraukti grupių burtai:

embeded-image
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
0
Na ir kaip vertinti burtus WC2019? Kazkokie neadekvatus burtai kai pasiziuri i A ir H grupiu komandas 😵
Registravosi: 2015/06/22 Žinučių: 625 Padėkų: 1 Tel.: LT
Cituoti
2
augustinasg10 rašė:

Na ir kaip vertinti burtus WC2019? Kazkokie neadekvatus burtai kai pasiziuri i A ir H grupiu komandas 😵

Na visada būna to neadekvatumo - juk tokia burtų esmė, kai negali visiems pasisekti. Gaila, jog šįkart žiauriai nepasisekė mums - gauname dvi labai greitas ir atletiškas komandas, kas mums labai nepalanku. Be abejo, jie visada turi problemų su geriausių žaidėjų surinkimų, BET, jeigu surinks bent ~80 proc. to, ką turi, tai mes būsime 3 vietos favoritai. Ne kitaip.
Registravosi: 2018/11/25 Žinučių: 116
Cituoti
0
Paskelbtas rinktinės kandidatų sąrašas

embeded-image

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis atskleidė kortas prieš šių metų pasaulio čempionatą Kinijoje. Ketvirtadienį Vilniuje strategas pranešė 24 žaidėjų, kurie įtraukti į išplėstinį kandidatų sąrašą, pavardes.

Sąrašas:

* Mantas Kalnietis (Vilerbano ASVEL)
* Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)
* Žygimantas Janavičius (Prienų „Skycop“)
* Dovis Bičkauskis (Utenos „Juventus“)
* Adas Juškevičius (Nantero 92)
* Renaldas Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“)
* Marius Grigonis (Kauno „Žalgiris“)
* Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)
* Jonas Mačiulis (Atėnų AEK)
* Artūras Milaknis (Kauno „Žalgiris“)
* Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA)
* Arnas Butkevičius (Vilniaus „Rytas“)
* Mindaugas Kuzminskas (Milano „AX Armani Exchange“)
* Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“)
* Eimantas Bendžius (Vilniaus „Rytas“)
* Jonas Valančiūnas (Memfio „Grizzlies“)
* Domantas Sabonis (Indianos „Pacers“)
* Antanas Kavaliauskas (Kauno „Žalgiris“)
* Artūras Gudaitis (Milano „AX Armani Exchange“)
* Gytis Masiulis (Klaipėdos „Neptūnas“)
* Martinas Gebenas (Utenos „Juventus“)
* Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“)
* Evaldas Kairys (Vilniaus „Rytas“)
* Egidijus Mockevičius (Pezaro „Victoria Libertas“)

Kandidatų sąraše nėra Donato Motiejūno, kuris rinktinėje paskutinį kartą žaidė 2017 metų Europos čempionate. Aukštaūgis neatvyko į pirmąjį FIBA langą 2017 m. rudenį, į kurį buvo kviestas, ir nuo tada kandidatų sąrašuose jo nebebuvo.

Anot Adomaičio, sprendimas dėl Motiejūno buvo priimtas anksčiau.

„Su trenerių kolektyvu buvo priimtas toks sprendimas ir net nesvarstyta“, – komentavo treneris.

Ar dėl to buvo konsultuotasi su kitais krepšininkais, Adomaitis neatskleidė.

Tarp 24 žaidėjų įtraukti traumas besigydantys Artūras Gudaitis ir Jonas Mačiulis. Jų būklė tokia, kad kol kas nežinoma, ar spės pasveikti iki stovyklos pradžios.

„Dėl jų dalyvavimo pirmoje stovykloje turėtų paaiškėti pirmomis liepos dienomis, – sakė Adomaitis. – Dabar sąraše yra 24 pavardės, o liepos pirmomis dienomis jis trumpės iki 18 pavardžių, kuriuos kviesimės į stovyklą.“

„Artūro Gudaičio situacija optimistinė, teko bendrauti su juo, – tęsė Adomaitis. – Jis darosi tyrimą, matuos kojų raumenų jėgą, lygins su prieš tai buvusiais duomenimis. Viskas turėtų paaiškėti birželio pabaigoje. Tas jo ėjimas 6-7 sav. priekyje (prognozių) džiugina, bet tai – ilgas procesas, reabilitacija, ir fiziologijos nepavyksta apgauti. Reikia palaukti.

O Jono situacija tokia, kad viskas gerai, tačiau ne taip gerai, kaip norėtųsi. Viskas įtemptame režime. Jeigu žaidėjai nebus pasiruošę 100 proc., kviesime kitus.

Konferencijos įrašas:


Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 22 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 kontrolines rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda. Lietuvoje rinktinė sužais du kontrolinius mačus – rugpjūčio 4 dieną su Suomijos rinktine Klaipėdoje ir rugpjūčio 12 dieną su Serbija Kaune. Pasiruošimo etapą lietuviai užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre ir susitiks su šeimininkais bei Angolos ir Čekijos rinktinėmis.

Per pasirengimo ciklą lietuviai namie žais vos du kartus ir gana anksti – nepraėjus nė dviem savaitėms po treniruočių stovyklos pradžios – žais pirmąsias rungtynes.

Anot LKF generalinio sekretoriaus Mindago Špoko, mačia namie ne visada yra tokie vertingi, kad apsimokėtų dažnai žaisti Lietuvoje.

„Tos rungtynės nėra toks pinigų šaltinis, iš kurių mes išgyvename, – sakė Špokas. – Mūsų tikslas – pasiruošti pasaulio čempionatui, derinamės, kurie varžovai yra reikalingi, nėra taip paprasta suderinti.

Džiaugiamės, kad pavyko susidraugauti su Serbija ir ko gero pirmą kartą su jais žaisime po vienas rungtynes namie ir išvykoje. Namuose vien žaidžiant neturi to patyrimo, kas yra žaisti išvykoje.“

Draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

embeded-image

Pasaulio čempionato grupės kovas lietuviai žais Donguano mieste, o pirmoji dvikova lauks su Senegalo rinktine (rugsėjo 1 d.), antrose rungtynėse krepšininkai išmėgins jėgas su Kanados ekipa (rugsėjo 3 d.), o grupės kovas baigs akistata su Australijos rinktine (rugsėjo 5 d.).
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
1
Betsafe sukėlė labai ankstyvas linijas Lietuvos rinktinės varžyboms čempionate.

embeded-image
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
0
Jeigu prieš Australiją koeficientai suprantami, tai Kanada iš viso nesuprantu kodėl yra favoritai. Na bet tarkim 😄

Įdomios rungtynės turi būti prieš Australiją. Paskelbtame sąraše iš geresnių Ingles, Mills, Dellavedova, Baynes ir Ben Simmons. Pensininkas Bogut pateks greičiausiai į 12, suolą pašildyti paskutinį kartą už rinktinę. Motum kritęs, bet pakankamai geras komandinis žaidėjas, atliks savo funkcijas. Jock Londale pasirašė su Žalgiriu, tai matyt pakankamai geras, jog žaistų Eurolygos lygyje. Mitch Creek irgi NBA, nors ir nebuvo pastebimas iš esmės žaisdamas G-lygoje, bet aukšto lygio žaidėjas, ypač gynyboje, toks mini dviejų metrų buldozeris. Bus sunku.
Registravosi: 2018/02/28 Žinučių: 297 Padėkų: 45 Tel.: LT
Cituoti
1
Adomaitis paskelbė galutinį Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą

embeded-image

Likus mažiau nei mėnesiui iki pirmosios Lietuvos vyrų rinktinės stovyklos pradžios, ekipos vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis paskelbė galutinį kandidatų sąrašą, kurie bus kviečiami į Palangą pradėti pasiruošimą Pasaulio taurės varžyboms. Sąraše yra ir šiuo metu traumas besigydantys Artūras Gudaitis ir Jonas Mačiulis, tiesa jų galimybės prisijungti prie rinktinės paaiškės šiek tiek vėliau.

Pirminiame kandidatų sąraše buvo 24 žaidėjų pavardės. Į treniruočių stovyklą Adomaitis nepakvietė Antano Kavaliausko, Artūro Milaknio (abu Kauno „Žalgiris“), Dovio Bičkauskio, Evaldo Kairio (abu Vilniaus „Rytas) ir Egidijaus Mockevičiaus (Pezaro „Victoria Libertas“).

„Galutinis kandidatų sąrašas – ilgas diskusijų su trenerių štabu rezultatas. Žaidėjai turėjo gerus individualius bei komandinius sezonus ir visi, kurie yra sąraše, nusipelnė jame būti. Kol kas dar išlieka neaiški situacija dėl Artūro Gudaičio ir Jono Mačiulio, kurie gydosi traumas.

Artūras šią savaitę vyksta pas medikus ir kitą savaitę daugiau žinosime apie jo galimybes dalyvauti stovykloje. Jono galimybės prisijungti prie komandos paaiškės tik prieš pat stovyklą, kai daktarai atliks paskutinius testus ir duos atsakymus. Bet kokiu atveju, daugiau žaidėjų kviesti į stovyklą neplanuojame, jei minėti žaidėjai prisijungs, turėsime 19-a krepšininkų, jei jie negalės – 17-a.

NBA rungtyniaujančių Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio atvykimo data dar derinama, nes pagal NBA taisykles ankščiausiai jie galėtų prisijungti nuo liepos 30-os dienos, tačiau neatmetame galimybės, kad jie su komanda bus nuo pat pasiruošimo pradžios“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Adomaitis.

Į pirmąją treniruočių stovyklą Palangoje lietuviai susirinks liepos 22 dieną, o pasirengimo cikle sužais 9 kontrolines rungtynes.

Pirmasis kontrolinis mačas vyks rugpjūčio 2 d. Pamplonoje, kur Lietuvos rinktinė susitiks su Ispanijos komanda. Pasiruošimo etapą lietuviai užbaigs Seule (Pietų Korėja), kur dalyvaus keturių komandų tarptautiniame turnyre. Rugpjūčio 24 dieną Lietuvos rinktinė susitiks su Pietų Korėjos ekipa, rugjūčio 25 dieną vyks susitikimas su Angolos komanda, o turnyrą lietuviai baigs rugpjūčio 27 dieną rungtynėmis su Čekijos krepšininkais.

Taip pat jau yra prasidėjusi prekyba bilietais į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasiruošimo Pasaulio čempionatui rungtynes. Rugpjūčio 4 dieną Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, lietuviai susitiks su Suomijos rinktine, o rugpjūčio 12 dieną laukia akistata su Serbijos krepšininkais. „Žalgirio“ arenoje vyksiančių „Krepšinio namų“ paramos rungtynių metu surinktos lėšos bus skirtos Lietuvos krepšinio istorijos išsaugojimui ir puoselėjimui – „Krepšinio namų“ statyboms. Bilietus platina bilietai.lt

Visi norintys skirti paramą „Krepšinio namų“ statyboms, norimą sumą gali pervesti apsilankę puslapyje parama.krepsinionamai.lt

Pirmosios rungtynės Pasaulio čempionate vyks rugsėjo 1-ą dieną su Senegalo rinktine. Susitikimas prasidės 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku). Antrasis susitikimas su Kanados rinktine vyks rugsėjo 3-ią dieną, taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku), o grupės kovas rinktinė baigs rugsėjo 5-ą dieną dvikova su Australijos ekipa. Susitikimo pradžia taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku). Į kitą etapą pateks po dvi geriausias grupės komandas.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

embeded-image
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
0
Benzema rašė:

Betsafe sukėlė labai ankstyvas linijas Lietuvos rinktinės varžyboms čempionate.

embeded-image

Ar yra kokioje dar lazybu bendroveje pasiula lietuvos macams?
Registravosi: 2019/06/29 Žinučių: 136
Cituoti
1
D. Adomaitis už darbą rinktinėje padėkojo trims žaidėjams

embeded-image

Lietuvos krepšinio federacija iškart po kontrolinių rungtynių su Suomija paskelbė, kurie trys krepšininkai palieka rinktinės stovyklą.

Dainius Adomaitis už darbą per paskutines kelias savaites padėkojo aukštaūgiams Gyčiui Masiuliui ir Martynui Echodui bei gynėjui Adui Juškevičiui.

Visi trys krepšininkai nebuvo registruoti dvikovai su Suomija.

Lietuvos rinktinės stovykloje lieka 15 krepšininkų. Jie pirmadienį atvyks į Kauną ir tęs pasiruošimą iki rugpjūčio 21-os dienos. Per šį laikotarpį D. Adomaičio auklėtiniai sužais keturias draugiškas rungtynes.

basket.lt/krepsinio-nauj...adekojo-trims-zaidejams/
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
4
FIBA skelbia pasaulio čempionato reitingą: Lietuvai – devintoji vieta

embeded-image

Nenumaldomai artėjant pasaulio čempionatui Kinijoje, Tarptautinės krepšinio federacijos (FBA) apžvalgininkai aktyviai seka rinktinių pasiruošimo ciklus bei, atsižvelgiant į tai, skelbia pirmąjį pirmenybių reitingą.

Sudarant jį pagal turnyro organizavimo sistemą buvo sudėlioti scenarijai pirmajame ir antrajame varžybų etapuose bei atkrintamosiose varžybose.

Kroatų apžvalgininko Igorio Čurkovičiaus publikuotame sąraše Lietuvai buvo skirta devintoji vieta, kas reiškia, jog Dainiaus Adomaičio auklėtiniai galimai neįveiks aštuntfinalio barjero.

„Lietuviai išneš kailį iš vienos mirtininkų grupės, bet paskui vėl galimai pateks į tokią pat kompaniją kartu su Prancūzija ir Vokietija. Kiek ironiška, kad Lietuva pasiruošimą pradėjo viena pergale ir trimis pralaimėjimais, kadangi visose pralaimėtose rungtynėse jie žaidė tikrai gerai. Tačiau rungtyniauti tik gerai Kinijoje neužteks.“

Reitingo viršūnėje – apibyrėjusi Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinktinė, kuri, pasak Čurkovičiaus, pratęs dominavimą planetos pirmenybėse ir taps pirmąja komanda, laimėjusia tris pasaulio čempionatus paeiliui.

Antroji vieta skirta Serbijai, o trečioji – Giannio Antetokounmpo vedamai Graikijai. Pirmąjį ketvertuką užbaigia Ispanijos nacionalinė komanda. Kartu su lietuviais H grupėje kovosiantiems australams duodama šeštoji pozicija.

Šeimininkai kinai – per vidurį, 15-oje vietoje.

Planetos pirmenybės startuos rugpjūčio 31-ąją.

Visas FIBA reitingas:

embeded-image
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
0
Nigerija aukščiau už mus 😁
Registravosi: 2014/03/26 Žinučių: 508 Padėkų: 2 Tel.: LT
Cituoti
0
miisjyu rašė:

Nigerija aukščiau už mus 😁

Lietuviai būtų favoritai, bet čia ne pajėgumas, o reitingas. Kas realiai reiškia, kad Nigerija dominuoja Afrikoje ir renkasi taškus, kai tuo tarpu lietuviai nieko gero Europoje nerodo..
Registravosi: 2018/02/28 Žinučių: 297 Padėkų: 45 Tel.: LT
Cituoti
0
Pasaulio čempionatas – be arbitrų iš Eurolygos

embeded-image

FIBA atskleidė 56 arbitrų sąrašą, kurie dirbs šių metų pasaulio čempionate.

Į šį sąrašą nepateko nė vienas teisėjas iš Lietuvos. Manoma, kad FIBA įvykdė Lietuvai žadėtą bausmę už tai, kad į Karaliaus Mindaugo taurę pasikvietė teisėjauti italą Luigi Lamonicą.

Pasaulio taurėje taip pat nedirbs arbitrai iš Eurolygos. Tarp FIBA ir Eurolygos vadovų yra perbėgusi juoda katė, todėl dėl nesutarimų buvo nuspręsta nekviesti stipriausiai Europos krepšinio lygai atstovaujančių arbitrų.

Į pirmenybes yra pakviesti du teisėjai iš kaimyninės Latvijos.

FIBA savo pranešime pabrėžia, kad visi pasaulio čempionate dirbsiantys arbitrai turi mažiausiai 9,5 metų patirtį jų organizuojamuose turnyruose.

Pilnas arbitrų sąrašas:

embeded-image

basket.lt/krepsinio-nauj...be-arbitru-is-eurolygos/
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6255 Tel.: LT
Cituoti
1
De'Aaron Fox pats pasitraukė iš komandos, nors buvo vienas geresnių šioje rinktinėje. PJ Tucker pasitraukė dėl traumos. Pažeidžiama rinktinė gaunasi.
Registravosi: 2018/02/28 Žinučių: 297 Padėkų: 45 Tel.: LT
Cituoti
0
nousnou rašė:

Lietuviai būtų favoritai, bet čia ne pajėgumas, o reitingas. Kas realiai reiškia, kad Nigerija dominuoja Afrikoje ir renkasi taškus, kai tuo tarpu lietuviai nieko gero Europoje nerodo..

Nesirenka jokiu tasku Nigerija. Cia ne oficialus reitingas, kuris nuo rezultatu priklauso. O pagal prognozuojama pajeguma, surinktas sudetis, Nigerija su 4 nba zaidejais ir gerai europoje atrodanciais krepsininkais pelnytai vertinama taip aukstai. Ar pasirodys geriau cia klausimas, manau tame reitinge iki 9 vietos visos komandos gali iki pusfinalio nueiti.
Registravosi: 2009/10/02 Žinučių: 216 Padėkų: 20 Tel.: LT
Cituoti
0
Turiu šiokios tokios informacijos. Draugas rinktinėje turi pažįstamą iš trenerių štabo, su fiziniu pasirengimu, kur užsiima. Sakė, jei jokių traumų nebus, atkris Janavičius ir Butkevičius.
Registravosi: 2015/12/30 Žinučių: 56 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
Troubleshooter rašė:

Turiu šiokios tokios informacijos. Draugas rinktinėje turi pažįstamą iš trenerių štabo, su fiziniu pasirengimu, kur užsiima. Sakė, jei jokių traumų nebus, atkris Janavičius ir Butkevičius.

Galibut, bet jau statyt zaideju neduoda
Registravosi: 2015/08/31 Žinučių: 589 Padėkų: 163 Tel.: LT
Cituoti
0
Troubleshooter rašė:

Turiu šiokios tokios informacijos. Draugas rinktinėje turi pažįstamą iš trenerių štabo, su fiziniu pasirengimu, kur užsiima. Sakė, jei jokių traumų nebus, atkris Janavičius ir Butkevičius.

Jeigu turetum siokios tokios informacijos ir turetum galva ant peciu, neskelbtum forume tokios siokios informacijos, o pats asmeniskai susikrautum kiek imanoma daugiau ant zaideju nepatekimo, jei dar imanoma tai padaryti
Registravosi: 2016/12/01 Žinučių: 53 Tel.: LT
Cituoti
1
statom100 rašė:

Jeigu turetum siokios tokios informacijos ir turetum galva ant peciu, neskelbtum forume tokios siokios informacijos, o pats asmeniskai susikrautum kiek imanoma daugiau ant zaideju nepatekimo, jei dar imanoma tai padaryti

Tai, kad jau nebeįmanoma 😄 Todėl ir pasakiau. Man negaila, kad ir dar būtų bendrovėse galima už tai pastatyt. 😉
Registravosi: 2015/12/30 Žinučių: 56 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
0
Tai čia nėra kazkas vau, kad janavicius iškris čia 100 proc, o Butkevičius ir Gabenas, kad kovoja dėl paskutinės vietos irgi kaip ir aišku.
Registravosi: 2014/10/15 Žinučių: 1484 Padėkų: 873 Tel.: LT
Cituoti
1