Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Aš sugebėsiu ! (by Kaunas)

Atsakyti Sekti temą
Sveiki, bičiuliai !

Šiandien - įsimintina diena: Domanto Sabonio gimtadienis.

Vakare, grįžęs po darbo, aš papasakosiu jums, kaip tinklapyje Statymai.com uždirbau startinį kapitalą savo nekukliai ambicingam sumanymui. ; )

Tad iki. : )
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
21
Sveiki.
Jau vakarėja. Tiesą sakant, ryte buvau sumanęs parašyti ne visai tai, ką parašysiu dabar. Tačiau per darbo dieną dopamino (taip vadinamo "laimės hormono") kiekis kraujyje apmažėjo, pakilią nuotaiką pakeitė ramybė, ir ėmė plaukti kiek kitokios mintys... Bet esmę vis vien išdėstysiu. : )

Maždaug prieš mėnesį buvau užsiminęs, jog prognozių daugiau neberašysiu, o visą savo dėmesį bei energiją skirsiu savajam gyvenimui keisti. Šio tinklapio administratorius Unik paprašė kada nors papasakoti apie tai atskiroje temoje ir aš pažadėjau šitai padaryti. Manau, dabar - kaip tik tinkamas tam metas, kadangi šiandien - ne tik žinomo lietuvių krepšininko (kaip buvau paminėjęs pirmoje temos žinutėje), bet ir... mano paties gimtadienis. : ) Visu savo vidumi jaučiu, kad atėjo laikas man atversti naują puslapį tiek savo gyvenime, tiek ir savo lažybose...

Prisipažinsiu, kad jau ne kartą ketinau daugiau nebesiūlyti čia savo prognozių, tačiau iš asmeninių žinučių sužinodavau, jog vienas kitas lankytojas mano prognozes seka ir netgi atlieka pagal jas statymus. Tai, žinoma, mane įkvėpdavo dar ir dar vienam šuoliui bei skatindavo pasitempti - kad rezultatai jūsų neapviltų.

Žingsnis po žingsnio taip įsibėgėjau, jog nesinorėjo ir sustoti. : )
Tiesa, abejoju, ar mano prognozėmis daug kas naudojosi, kadangi neretai siūlydavau įvykius iš mažiau populiarių sporto šakų (pavyzdžiui, tinklinio) bei mažiau žinomų lygų.
Tačiau prenumeratorių skaičius vis tiek augo, nes keturis kartus sugebėjau užimti antrąją vietą mėnesio geriausių prognozuotojų konkursuose. : )

Noriu pasakyti, kad į savo rašomas prognozes žiūrėdavau pakankamai atsakingai. Būdavo, jog pats negaliu pastatyti už tai, ką kitiems pasiūliau (pavyzdžiui, neturiu toje bendrovėje paskyros), tačiau už teigiamą įvykio baigtį pergyvendavau taip, tarytum ir pats drauge būčiau pastatęs.
Na, o patvirtinti savo prognozę, kaip laimėjusią, kiekvieną kartą būna tikrai labai malonu - bet jūs ir patys šitai žinote. ; )

Džiaugiuosi, kad pasikeitė dalyvavimo prognozuotojų konkursuose sąlygos, nes nežinau, kada būčiau sustojęs - taip stipriai mane šis užsiėmimas įtraukė. : )
Dabar bus vertinamas ROI dydis, o ne per mėnesį uždirbti unitai. Aukštas ROI nėra mano stiprioji pusė, tad pagaliau nustosiu rašyti prognozes - įkelsiu vieną kitą nebent pramogai.

Manau, nerašant prognozių, atsilaisvins galybė mano laiko ir jėgų, kuriuos panaudosiu savo reikmėms.
Net sunku patikėti: kartais nubusdavau vidury nakties ir įsijungęs kompiuterį ieškodavau, kaip einasi mano prognozuotiems naktiniams įvykiams. Juokingiausia yra tai, kad aš pats už tuos įvykius galėdavau būti ir nepastatęs - vis tiek labai rūpindavausi. O po tokio nepilnaverčio miego anksti ryte skubėdavau į darbą ir visą dieną jausdavausi nepailsėjęs. Ketindavau daugiau šitaip nesielgti, bet ir vėl elgdavausi. : )
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
30
Žinote, tos piniginės premijos už prizines vietas - turbūt sunkiausiai kada nors mano uždirbti pinigai. : ) Todėl man jie labai brangūs.
Dalį paskutinio laimėto piniginio prizo norėjau pervesti lošėjų asociacijai; arba paremti finansiškai patį tinklapį Statymai.com. Bet po to kilo kita idėja, kurią šiandien įvardinau kaip "nekukliai ambicingą sumanymą".
Pagalvojus, su 40 EUR, kuriuos gavau už aną mėnesį uždirbtus unitus, per daug nenuveiksi. Bet juk per metus tuos eurus galima užauginti iki išties nepadoriai didelės sumos ! O jau tada...
Kokiu būdu užauginti? Žinoma, lažybose. Esu šitai bandęs ne kartą - tai tikrai įmanoma.

Žodžiu, nusprendžiau taip: mano laimėtas 40 EUR piniginis prizas ir bus mano "startinis kapitalas". Pralaimėti jo neturiu teisės, todėl darysiu viską, kad šitaip nenutiktų.
Tikslas - išties ambicingas: užauginti turimą dviženklį startinį kapitalą iki penkiaženklės sumos. Taip, taip - iki PENKIAŽENKLĖS ! ; )

Kiek laiko man tam prireiks? Manau, 1-2 metų pakaks.

Neįmanoma ? : )

Sutinku, nepaprasta. Bet jau esu numatęs veiksmų planą. Ir tikrai žinau: AŠ SUGEBĖSIU !

Palinkėkite man kantrybės ir sėkmės, o patyrimo ir motyvacijos man pakaks. ; )
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
26
Beje, noriu padėkoti Statymai.com įkūrėjams ir puoselėtojams - jūsų tinklapis išties puikus !

Skaičiau šiandien apie labdaringus tinklapio lankytojų piniginius pervedimus - labai gražu ir jautru !
Aš asmeniškai, kai galiu, aukoju seneliams - mano akimis, senyvo amžiaus žmonės yra viena pažeidžiamiausių ir labiausiai pamirštų žmonių grupė mūsų visuomenėje.

Visus - su artėjančia Motinos diena ! Mylėkite savo mamas, kol jas dar turite...

Ačiū už jūsų palaikymą !
Visiems - sėkmės ! : )
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
33
Neįsivaizduoju kur bet tokius tekstus reiktų kaupt ir kad juos matytų, nes 90proc lankytojų nei 20proc neišnaudoja ką metai iš metų stengiamės padaryt..
Viskas bus gerai!
Registravosi: 2011/03/27 Žinučių: 7327 Padėkų: 24 Tel.: LT
Cituoti
7
" tad pagaliau nustosiu rašyti prognozes - įkelsiu vieną kitą nebent pramogai." - nekokia mintis 😄
na bet kadangi rasai toliau kad su startiniu 40e kapitalu turi dideliu planu ir juos ruosiesi uzauginti, tad augink juos keldamas prognozes ir visi panoreje gales padaryti tai kartu su tavim. 😁

betkokiu atveju SEKMES
Registravosi: 2017/10/11 Žinučių: 93 Tel.: LT
Cituoti
7
Robi17, dėkui tau už nuomonę. : )

Aš išmokau žiūrėti į lažybas kaip į matematinį galvosūkį, kaip į loginį-strateginį žaidimą, todėl man nėra svarbu, su kokia suma startuoti - su 40 EUR, ar su 1 EUR. Galutinis rezultatas bus toks pats, tik antruoju atveju procesas truks ilgiau. : )

Bet juk čia žmonės ateina ne loginių žaidimų žaisti, o lažintis ir laimėti. Klaidinti juos, jog esu rimtas prognozuotojas, būtų nusikaltimas.
Turiu tikrai didelę lažybininko patirtį, bet laikai, kuomet iš lažybų gyvenau - tolimoje praeityje. Dabar kasdien po dešimt valandų praleidžiu darbe, o lažyboms lieka vakarai, savaitgaliai bei atostogos... : )

Turiu pažymėti, jog man prognozių rašymas ir realios lažybos yra gana skirtingi dalykai. Prognozės čia rašomos pagal tam tikrus reikalavimus, kurie man nebuvo įprasti. Dėl to stipriai abejojau, ar pajėgsiu sėkmingai čia pasirodyti. Džiugu, jog pavyko, bet buvo tikrai nelengva.

Tiesa, aš pamažu mokiausi iš kitų lankytojų, su kuriais varžydavomės dėl prizinių vietų konkurse: pirmiausiai iš Ghost! , Smulkus , o pastaruoju metu - ir iš Sherbis. : )

Vertinant strategiškai, realios lažybos yra kur kas lankstesnis dalykas už prognozių rašymą, todėl ten yra daugiau vietos išradingumui, improvizacijai, įkvėpimui ar intuicijai... Dėl to ir rezultatai gali būti pasiekiami greičiau (tik kad rizika irgi gali tapti didesnė, todėl būtinas ir didesnis atsargumas).
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
8
Smagiai susiskaite. Su gimtadieniu ir sekmes!!
Registravosi: 2008/03/16 Žinučių: 21 Tel.: LT
Cituoti
2
Ketinu šiandien nueiti prie savo senos mokyklos pamėtyti į krepšį kamuolį. : )

Žiemą netyčia užtikau didelį krepšinio, futbolo, tinklinio kamuolių išpardavimą - kamuoliai buvo atiduodami beveik veltui, kadangi parduotuvėje keitėsi prekių asortimentas. Neatsispyriau pagundai vieną kamuolių įsigyti...

Kadaise, iki interneto bei lažybų eros pradžios, didelę savo laisvalaikio dalį praleisdavau sporto aikštelėse. O paauglystėje tai apskritai galėdavome su draugu kelias valandas mėtyti kamuolį nuo baudų metimo linijos - siekdavome naujų asmeninių rekordų... : )

Buvo smalsu, o ką sugebėsiu dabar, apie penkiolika metų nelaikęs kamuolio rankose... Staiga atšilus orams, su tuo pačiu vaikystės draugu nutarėme išmėginti...
Laisvą aikštelę radome ne iš karto, nes po žiemos saulės ir gryno oro buvo pasiilgę daugelis. Turiu pasakyti, džiaugiausi, kaip vaikas - taip smagu buvo vėl pajusti judėjimo džiaugsmą, rungtyniavimo jaudulį (pažaidėme rankos taiklumo reikalaujančius žaidimus)...
Procesas mane taip apžavėjo, kad kitą dieną vėl buvau krepšinio aikštelėje, tik vienas. Panorau išbandyti, kiek pataikysiu mėtydamas savo mėgiamas "baudas".
Kiekvienam metimui ruošdavausi kruopščiai, o kamuolį tekdavo atsinešti pačiam. Ir dar vienas metimas, ir vėl, ir vėl...

Laiko nesekiau, bet pagal nuovargį ir pagal tai, kaip dangaus skliaute pajudėjo saulė, ko gero, mėčiau nuo baudų linijos virš trijų valandų. Metimas po metimo, skaičiuojant pataikytus ir pramestus.
Su kiekviena metimų serija metimo stabilumas didėjo; koncentruodavau dėmesį tai į kojų padėtį, tai į riešo judesį, tai į kvėpavimą... Pūtė stiprokas gūsingas vėjelis, tad kartais bemetant tekdavo atsižvelgti ir į jį.

Pasakyti, jog rezultatai mane nustebino, reikštų nepasakyti nieko. Mane jie pribloškė.
Būdavome įpratę mesti po dešimt baudų metimų iš eilės - kas daugiau pataikys. Arba mėtydavome iki pirmo pramesto. Šį kartą ryžausi niekada nebandytam dalykui: ketinau paskaičiuoti, kiek pataikysiu, 100 kartų metęs į krepšį...
Iš pirmų 50-ties metimų taiklūs buvo 40, o iš antrų 50-ties pataikiau 30. Žodžiu, iš viso gavosi lygiai 70/100. Ir tai - penkiolika metų aktyviai nesportavus!
(Mano darbas nėra sėdimas, o dviračiu važinėju ištisus metus - netgi žiemą, todėl mano organizmui judėjimo visiškai pakanka ir be sporto. Tačiau sportuoti nustojau ne dėl to, o dėl kadaise gautos traumos.)

Po to atlikau dar kokias 10-12 metimų serijų po penkiasdešimt metimų iš eilės, tačiau keturiasdešimties kartų pataikyti jau nepavyko. : ) Turbūt ėmė kauptis nuovargis.

Žinote, kaip jaučiausi grįždamas? Kojos apsunko, sutelkti į ką nors dėmesį jau buvo sunku, tačiau viduje kirbėjo džiaugsminga mintis: Aš SUGEBĖJAU !
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
15
Gera akiai skaityti tavo mintis ir prisiminimus. Manau iseitu is taves ir neblogas rasytojas 😄 sekmes tau
Registravosi: 2014/11/10 Žinučių: 59 Tel.: LT
Cituoti
7
Kaunas rašė:

Ketinu šiandien nueiti prie savo senos mokyklos pamėtyti į krepšį kamuolį. : )

Žiemą netyčia užtikau didelį krepšinio, futbolo, tinklinio kamuolių išpardavimą - kamuoliai buvo atiduodami beveik veltui, kadangi parduotuvėje keitėsi prekių asortimentas. Neatsispyriau pagundai vieną kamuolių įsigyti...

Kadaise, iki interneto bei lažybų eros pradžios, didelę savo laisvalaikio dalį praleisdavau sporto aikštelėse. O paauglystėje tai apskritai galėdavome su draugu kelias valandas mėtyti kamuolį nuo baudų metimo linijos - siekdavome naujų asmeninių rekordų... : )

Buvo smalsu, o ką sugebėsiu dabar, apie penkiolika metų nelaikęs kamuolio rankose... Staiga atšilus orams, su tuo pačiu vaikystės draugu nutarėme išmėginti...
Laisvą aikštelę radome ne iš karto, nes po žiemos saulės ir gryno oro buvo pasiilgę daugelis. Turiu pasakyti, džiaugiausi, kaip vaikas - taip smagu buvo vėl pajusti judėjimo džiaugsmą, rungtyniavimo jaudulį (pažaidėme rankos taiklumo reikalaujančius žaidimus)...
Procesas mane taip apžavėjo, kad kitą dieną vėl buvau krepšinio aikštelėje, tik vienas. Panorau išbandyti, kiek pataikysiu mėtydamas savo mėgiamas "baudas".
Kiekvienam metimui ruošdavausi kruopščiai, o kamuolį tekdavo atsinešti pačiam. Ir dar vienas metimas, ir vėl, ir vėl...

Laiko nesekiau, bet pagal nuovargį ir pagal tai, kaip dangaus skliaute pajudėjo saulė, ko gero, mėčiau nuo baudų linijos virš trijų valandų. Metimas po metimo, skaičiuojant pataikytus ir pramestus.
Su kiekviena metimų serija metimo stabilumas didėjo; koncentruodavau dėmesį tai į kojų padėtį, tai į riešo judesį, tai į kvėpavimą... Pūtė stiprokas gūsingas vėjelis, tad kartais bemetant tekdavo atsižvelgti ir į jį.

Pasakyti, jog rezultatai mane nustebino, reikštų nepasakyti nieko. Mane jie pribloškė.
Būdavome įpratę mesti po dešimt baudų metimų iš eilės - kas daugiau pataikys. Arba mėtydavome iki pirmo pramesto. Šį kartą ryžausi niekada nebandytam dalykui: ketinau paskaičiuoti, kiek pataikysiu, 100 kartų metęs į krepšį...
Iš pirmų 50-ties metimų taiklūs buvo 40, o iš antrų 50-ties pataikiau 30. Žodžiu, iš viso gavosi lygiai 70/100. Ir tai - penkiolika metų aktyviai nesportavus!
(Mano darbas nėra sėdimas, o dviračiu važinėju ištisus metus - netgi žiemą, todėl mano organizmui judėjimo visiškai pakanka ir be sporto. Tačiau sportuoti nustojau ne dėl to, o dėl kadaise gautos traumos.)

Po to atlikau dar kokias 10-12 metimų serijų po penkiasdešimt metimų iš eilės, tačiau keturiasdešimties kartų pataikyti jau nepavyko. : ) Turbūt ėmė kauptis nuovargis.

Žinote, kaip jaučiausi grįždamas? Kojos apsunko, sutelkti į ką nors dėmesį jau buvo sunku, tačiau viduje kirbėjo džiaugsminga mintis: Aš SUGEBĖJAU !

Tu gal prisiminimų blogą parašyk? Gražus tekstai, šaunuolis 😉
Registravosi: 2015/08/08 Žinučių: 558 Padėkų: 36 Tel.: LT
Cituoti
3
Noriu pasidžiaugti:
dviženklė startinė suma padidinta 3,1 karto ir jau tapo triženkle: 40 EUR ---> 124 EUR.

Pavojingiausias kelio ruožas įveiktas! Dabar privalau pereiti į lėtesnį ir saugesnį žaidimo režimą. Laiko galutiniam tikslui pasiekti turiu marias... : )
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
11
Kaunas rašė:

Noriu pasidžiaugti:
dviženklė startinė suma padidinta 3,1 karto ir jau tapo triženkle: 40 EUR ---> 124 EUR.

Pavojingiausias kelio ruožas įveiktas! Dabar privalau pereiti į lėtesnį ir saugesnį žaidimo režimą. Laiko galutiniam tikslui pasiekti turiu marias... : )

Nesidalinsi statymais?
Registravosi: 2014/03/24 Žinučių: 36 Tel.: LT
Cituoti
0
Armis13 rašė:

Nesidalinsi statymais?

Statymai buvo atlikti GYVAI. Rinkausi tokius įvykius, kur situacija bei koeficientai kinta netgi ne kas minutę, o kas keletą sekundžių. Pasidalinti tokiais statymais, kad iš jų būtų nauda, faktiškai neįmanoma.
Kartais viską lemia akimirkos - arba spėji pastatyti, arba ne.
Šitaip žaidžiant, tenka budėti, tarytum medžiotojui, tykančiam grobio. Arba - lyg žvejui, stebinčiam plūdę... : )

Jau mėginau aukščiau parašytoje žinutėje paaiškinti: statant vien prieš rungtynes, pliusuoti yra gana sunku. Juk matote, kad net Vamos!! neretai stato GYVAI, o taip pat - draudžia įvykius, kurie pakrypsta nepageidaujama linkme.

Kad sėkmingai žaistum, tenka būti ir lanksčiam, ir išradingam... Apie kantrybę bei savitvardą jau nė nekalbu. : )

Sporto lažybos - tikra saviugdos mokykla, menas. ; )
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
6
Kaip malonu skaityti optimizmu trykstancia rasliava 😁 ! Didziausios sekmes tavo sumanyme!
Idomu bus stebeti 😉
Registravosi: 2019/01/30 Žinučių: 23
Cituoti
7
Atlantas rašė:

Kaip malonu skaityti optimizmu trykstancia rasliava 😁 ! Didziausios sekmes tavo sumanyme!
Idomu bus stebeti 😉

Pritariu. Beje, anksčiau į tave nebuvau atkreipęs dėmesio, bet, matau, esi sėkmingas lošėjas ir aš labai nustebau, kai pamačiau, kad vidutinis tavo statymų kofas yra 1.699. Manau, labai įspūdinga, kad sugebi rasti value palyginus mažuose kofuose. Tiesą sakant iki šiol nebuvau sutikęs tokio lošėjo, kuris sėkmingai spėliotų ant mažų kofų. Linkiu sėkmės ir toliau!
Registravosi: 2011/06/24 Žinučių: 1618 Padėkų: 125 Tel.: LT
Cituoti
9
Filosofas rašė:

Pritariu. Beje, anksčiau į tave nebuvau atkreipęs dėmesio, bet, matau, esi sėkmingas lošėjas ir aš labai nustebau, kai pamačiau, kad vidutinis tavo statymų kofas yra 1.699. Manau, labai įspūdinga, kad sugebi rasti value palyginus mažuose kofuose. Tiesą sakant iki šiol nebuvau sutikęs tokio lošėjo, kuris sėkmingai spėliotų ant mažų kofų. Linkiu sėkmės ir toliau!

Ačiū tau. Malonu girdėti paskatinamąjį žodį iš patyrusių kolegų.
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
2
Atlantas rašė:

Kaip malonu skaityti optimizmu trykstancia rasliava 😁 ! Didziausios sekmes tavo sumanyme!
Idomu bus stebeti 😉

Viskas bus gerai. ; )
Kai turiu tokį jūsų palaikymą, viskas tiesiog privalo būti gerai! : )
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
1
Kaunai,o koks tavo vardas?Kažkaip man nepatinka kreiptis į žmogų tom kličkom : ) šiaip ar taip gero tu čia pozityvo užvežei į šitą bendruomenę.Vis spausdamas naujus notification'us galvoju ar jau būsi ką naujo pabraižęs,tikrai įdomiai skaityt,ir pačiam atsirado stimuliukas kažkokį tokį žygdarbį užsibrėžt.Tik nežinau kaip man su disciplina gausis : ) Tu tik ne nedink kaip dauguma susikurę panašius dalykus.Sėkmės tau žmogau iš Kauno(turbūt) : )
Registravosi: 2014/06/21 Žinučių: 432 Padėkų: 18 Tel.: LT
Cituoti
5
tomas7926 rašė:

Kaunai,o koks tavo vardas?Kažkaip man nepatinka kreiptis į žmogų tom kličkom : ) šiaip ar taip gero tu čia pozityvo užvežei į šitą bendruomenę.Vis spausdamas naujus notification'us galvoju ar jau būsi ką naujo pabraižęs,tikrai įdomiai skaityt,ir pačiam atsirado stimuliukas kažkokį tokį žygdarbį užsibrėžt.Tik nežinau kaip man su disciplina gausis : ) Tu tik ne nedink kaip dauguma susikurę panašius dalykus.Sėkmės tau žmogau iš Kauno(turbūt) : )

Ačiū tau.
Tu pataikei tiesiai į dešimtuką: šios mano temos tikslas toks ir buvo - pasidalinti savo pozityvumu. : )

P.S. Jeigu nesi prieš, gali kreiptis į mane tiesiog "kaunieti". Man tai būtų labai priimtina.
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
2