Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

2023 m. Eurolygos prognozės ir lažybų patarimai

Eurolygos prognozes


Be jokios abejonės, NBA yra pats populiariausias klubinio krepšinio turnyras pasaulyje, tačiau jei kalbėtume apie Europą, dažnai keliamas klausimas, kas įdomiau šio regiono gyventojams: NBA ar Eurolyga?


Eurolyga – tai stipriausių Europos krepšinio klubų turnyras, kuriame varžosi 18 pajėgiausių šio Senojo Žemyno komandų. Šios lygos populiarumui stipriai padėjo pasikeitęs formatas, kuomet buvo atsisakyta grupių varžybų ir visos komandos reguliariajame žaidžia tarpusavyje.


Naujasis Eurolygos sezonas žada itin daug intrigos, o kovoti dėl vietos pirmajame aštuonete pasiryžęs ir Kauno „Žalgiris“.


Eurolygos lažybų patarimai


Eurolygos statymai yra sunkiai prognozuojami, tačiau du paskutinius sezonus Anadolu Efes buvo tiesiog nesustabdoma ir dukart iš eilės kėlė į viršų taurę. Vis tik akivaizdu, kad šį sezoną nugalėtoją nuspėti bus dar sunkiau.


Šiame turnyre itin svarbus reguliarusis sezonas, kadangi kiekviena komanda nori iškovoti namų aikštės pranašumą atkrintamosiose, todėl kiekvienos rungtynės yra be galo svarbios. Tai yra bene pagrindinis skirtumas nuo NBA, kur reguliariojo sezono rungtynės neretu atveju būna tiesiog šou žiūrovams.


Tai yra labai svarbu ir lažybų mėgėjams, kadangi Eurolygoje stipriausios komandos niekada netausoja savo lyderių ir kiekvienose rungtynėse kovoja iš visų jėgų.


Statistikos svarba


Nors Eurolyga ir negali pasigirti tokia išsamia statistika, kurią pateikia NBA, jos vis tiek yra itin daug ir tikrai pakanka priimti svarbiausius lažybų sprendimus. Todėl labai svarbu prieš atliekant statymą įsigilinti į turimą statistiką bei pagrindinius rodiklius, kurie gali turėti didžiausią įtaką rungtynių baigčiai.


Labai svarbu žinoti ir tai, kokia rotacija remiasi treneriai, ypač dvigubų savaičių metu, kadangi tuomet žaidėjams tenka milžiniškas krūvis, o mažesnę rotaciją turinčios komandos susiduria su problemomis.


2022-2023 m. Eurolygos prognozės


Šį sezoną Eurolygoje neliko Rusijos klubu, tačiau tai nė kiek nesumažino turnyro prestižo. Į Eurolygą sugrįžo Belgrado Partizan, o taip pat ir legendinis Bolonijos klubas Virtus.


Šiame turnyre patartina atkreipti į favoritų rungtynes išvykose, kadangi bukmekeriai dažnai tokiais atvejais favoritams suteikia išties solidų koeficientą. Žinoma, rungtynės išvykoje Eurolygoje visuomet yra sudėtingos, tačiau tokie klubai kaip Barcelona, Real ar Anadolu Efes dažnai turi pranašumą net ir žaisdami išvykose.


Kalbant apie čempionus, panašu, kad šį sezoną į titulą realiausiai pretenduoja Olympiacos, Anadolu Efes, Barcelona, Real ir Fenerbahce. Žinoma, ambicijų nestokoja ir kiti klubai, o ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į Mike‘o Jameso vedamą Monaco ekipą.


Kauno Žalgiris prieš sezoną buvo itin nuvertinamas ir matomas kaip vienas Eurolygos autsaiderių. Vis tik kauniečiai jau įrodė, kad yra visiškai kita komanda nei pernai ir tikrai bent jau pakovos dėl vietos pirmajame aštuonete.


Apibendrinimas


Apibendrinant, galima drąsiai teigti, kad Eurolyga yra kur kas lengviau nuspėjamas turnyras nei NBA. Pagrindinė to priežastis – milžinišką kiekvienų rungtynių svarba.


Čia nematysite komandų tausojančių savo lyderių, o kartais jie į aikštę žengia net kęsdami skausmus. Būtent tai padaro šį turnyrą itin intriguojančiu ir patraukliu žiūrovui.


Sezonui įsibėgėjus susidarysite geresnį vaizdą apie komandų pajėgumą, todėl jo pradžioje siūlome rinktis saugesnius statymus.

Daugiau apie Lažybos internete