Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

2022 metų pasaulio futbolo čempionato favoritai


2022 metų FIFA pasaulio futbolo čempionatas jau beldžiasi į mūsų duris. Jau lapkričio 20 d. geriausios futbolo rinktinės pradės savo žygį Katare, kurio pabaigoje nugalėtojas bus tik vienas. 


Pirmą kartą istorijoje pasaulio čempionatas bus žaidžiamas žiemą, o naujuosius čempionus žinosime prieš pat Kalėdas – turnyro finalas bus sužaistas gruodžio 18 d. 


Kaip ir prieš visus didžiausius turnyrus, bandoma spėlioti, kas turi didžiausius šansus nugalėti, todėl šiame tekste pateiksime favoritų dešimtuką. 


Brazilija 


Penkiskart pasaulio čempionai brazilai turnyrą pasitinka su milžiniškomis ambicijomis. Žvelgiant į sudėtį, būtų sunku rasti komandą, kuriai brazilai neprilygtų, o šios komandos pirmaisiais smuikais neabejotinai grieš Neymaras ir Vinicius Junioras. 


Tikrai niekas nenustebtų, jei brazilai Katare nutrauktų 20 metų pasaulio čempionų titulo badą. 


Prancūzija 


Nors turinti daug problemų, Prancūzija vėl bus viena čempionato favoričių, Komandai dėl traumų nepadės tokie vardai kaip Paulis Pogba ar N‘Golo Kante, tačiau komanda savo sudėtyje turinti Kylianą Mbappe ir Karimą Benzemą negali būti ne tarp favoritų. 


Argentina 


Paskutinis šansas – taip reikėtų pavadinti šį čempionatą Lioneliui Messi. Vargu, ar dar po ketverių metų PSG žvaigždė dar žais rinktinėje. Jei L. Messi atvestų Argentiną iki aukso, būtų sunku ginčytis dėl to, kad būtent šis mažylis yra geriausias visų laikų futbolininkas. Vis tik tenka pripažinti, kad Argentinos sudėtis nėra jau tokia galinga, kaip kitų favoritų. 


Ispanija 


Po nesėkmingo pasirodymo Rusijoje 2018 metais Ispanija sugrįžta su naujomis ambicijomis. Atsinaujinusi komanda savo sudėtyje turi daug jaunų žvaigždžių, kurioms teks tvarkytis su kilsiančiu spaudimu. 


Ispanija gali žygiuoti toli, tačiau pergalė turnyre būtų kiek netikėta. 


Vokietija 


2014 metų pasaulio čempionai prieš ketverius metus turnyrą baigė grupės etape ir apskritai atrodo, kad vokiečiai nebėra tokia jėga, kokia buvo praėjusio dešimtmečio pradžioje. Kaip bebūtų, šios komandos nurašyti negalima bet kuriuo atveju, 


Nyderlandai 


Dar viena Europos rinktinė, kuri bet kuriame turnyre gali nugalėti praktiškai bet ką. Vis tik Nyderlandai tikrai nėra komanda, apie kurią iškart pagalvojame, kai spėjame turnyro nugalėtojus. Šiai ekipai naudos tikrai neduoda ir tai, kad vienas jos lyderių Memphis Depay‘us Barselonoje turi taikytis su kur kas mažesniu vaidmeniu. 


Anglija 


Žvelgiant į pastaruosius Anglijos pasirodymus pasaulio ir Europos čempionatuose atrodytų, kad anglams atėjo metas žengti tą lemiamą žingsnį. Vis tik realybė yra kiek kitokia. Panašu, kad Garethas Southgate‘as ir toliau renkasi labiau patikrintus variantus, o ne tuos, kurie sėkmingai žaidžia klubuose. Niekaip kitaip negalima paaiškinti sprendimų į Katarą vežtis Harry Maguire‘ą ar Kalviną Phillipsą. 


Kaip bebūtų, kokybės anglai turi ir skaitytis su jais privalės visi. 


Portugalija 


Dar vienas paskutinis šansas, šį kartą – Cristiano Ronaldo. Kaip bebūtų, pats Ronaldo „Manchester United“ klube šį sezoną yra tik rotacijos žaidėjas, o taip pat neišvengia ir įvairių traumų ar konfliktų. Vargu, ar tai padės ir praktiškai vien nuo jo priklausomai Portugalijos rinktinei. 


Belgija  


Subjektyvia nuomone, belgai turės geriausią čempionato žaidėją – Keviną De Bruyne. Fantastiškai žaidžiantis vidurio saugas klube tiesiog maitina kamuoliais Erlingą Haalandą, tačiau pagrindinė problema rinktinėje gali būti tai, kad nelabai bus ką maitinti kamuoliais priekyje. Romelu Lukaku primena savo paties šešėlį, tačiau toks futbolininkas kaip K. De Bruyne gali padėti ir tam pačiam „Inter“ puolėjui. 


Danija 


Praėjusių metų Europos čempionate danai atrodė itin solidžiai, tačiau viskas vos nesibaigė Christiano Erikseno tragedija. Vis tik danas ne tik išgyveno, bet sugrįžo į futbolą ir dabar griežia svarbiu smuiku „Manchester United“ gretose. Gal Danija ir nėra favoritė, tačiau ši komanda pakutens padus ne vienam favoritui. 

Daugiau apie Lažybos internete