Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Buvusio Vokietijos rinktinės žaidėjo nuopolis: sąskaitoje turi vos 2 eurus

Praeityje žinomas vokiečių futbolininkas Eike Immelis gyvena nepritekliuje. Per savo karjerą 63–ejų garsenybė buvo uždirbusi ne vieną milijoną, tačiau visus pinigus sugebėjo iššvaistyti.


Dabar buvęs Vokietijos rinktinės, „Man City“, „Stuttgart“ ir Dortmundo „Borussia“ vartininkas tėvynėje glaudžiasi socialiniame būste ir dažnai savo sąskaitoje neturi nė dviejų eurų.


Profesionalo karjerą baigęs 1997 metais, E. Immelis jau po 11 metų buvo priverstas paskelbti apie asmeninį bankrotą. Tuomet jį nedelsiant paliko žmona su vaikais.


„Praeityje neturėjau jokių finansinių problemų. Kartais apmokėdavau 10 tūkst. eurų siekiančias mobilaus telefono sąskaitas, už daugiau nei 1 mln. eurų pirkau namą, bet vėliau man į duris pasibeldė mokesčių inspekcija ir pranešė, kad turiu virš 900 tūkst. eurų nesumokėtų skolų.


Paprastiems žmonėms tai skamba neįtikėtinai, bet aš niekados negalvojau apie savo ateitį.


Dabar gyvenu iš 1100 eurų pašalpos, kurios pusę atiduodu už būsto nuomą ir dar turiu mėnesį išsiversti su likusia suma. Tai – tikras iššūkis, kartais mano sąskaitoje lieka vos 2 eurai“, – kalbėjo E. Immelis.


„Žmonės man padovanojo baldus, o vienas draugas, kuriam priklauso vietos restoranas, kartais leidžia už dyką pavalgyti. Esu dėkingas už pagalbą, bet nenorėjau, kad viskas taip baigtųsi.“