Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Kliūčių nebeliko – E. Stanionis ir G. Maestre sėkmingai praėjo svėrimus

Lietuvis Eimantas Stanionis (14-0-0, 9 nokautai) gali būti ramus – kovotojų svėrimai praėjo sėkmingai.

2 metus nekovojęs 29-erių metų lietuvis pagaliau šį savaitgalį žengs į ringą Las Vegase esančioje „T-Mobile“ arenoje (JAV). Jo priešininkas – venesuelietis Gabrielis Maestre (6-0-1, 5 nokautai), kuris dar kadaise pralaimėjo lietuviui mėgėjų kovoje.

Lietuvis svėrė 66,5 kg, o G. Maestre 66,59 kg. Svorio kategorijos, kurioje E. Stanionis kovos su venesueliečiu, riba yra 66,68 kg., tad abu boksininkai išpildė svorio normatyvą, o titulinė kova buvo patvirtinta.

E. Stanionis į svėrimus atėjo apsigaubęs Lietuvos vėliava.

G. Maestre dar kartą buvo paklaustas apie pralaimėjimą lietuviai 2015 metais: „Taip, tąkart man buvo sunku, bet dabar tai reikia pamiršti, nes nuo to laiko daug kas pasikeitė. Dabar mes esame bokso profesionalai. Nekantrauji sulaukti kovos. Tikiuosi, kad pasieksiu trokštamą revanšą. Noriu visiems fanams parodyti, kaip stipriai patobulėjau ir kiek daug jėgų esu pasirengęs atiduoti kovoje prieš Stanionį. Čempiono diržas man reikštų labai daug. Suteikiau daug džiaugsmo savo šalies žmonėms mėgėjų bokse, noriu tai tęsti ir tarp profesionalų. Venesuelos žmonės man reiškia labai daug“.

E. Stanionio žurnalistai klausė ką pamatė varžovo akyse.

„Ką mačiau varžovo akyse? Nieko. Man svarbiausia, kad jis čia atėjo ir yra pasiruošęs kautis. Praeitą kartą mano varžovas taip ir nepasirodė. Aš esu labai laimingas, kad pagaliau galėsiu kautis. To laukiau 2 metus“, - teigė kovotojas.

E. Stanionis su G. Maestre apšildys pagrindinę šio renginio kovą tarp Saulio „Canelo“ Alvarezo ir Jaime Munguios.