Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Geri darbai: aš galiu!

Atsakyti Sekti temą
Kai man kyla noras kam nors paaukoti, nepraeinu nesustojęs pro prašantįjį arba pervedu šiek tiek pinigėlių čia:
maltieciusriuba.lt/
Tiek, kiek galiu, bet visada - nuoširdžiai.
Registravosi: 2011/08/12 Žinučių: 875 Padėkų: 953 Tel.: LT
Cituoti
0
nerazzurri rašė:

Esu kritiškas labdaros akcijoms, kurias organizuoja šimtus milijonų uždirbantis verslas, iš to dar sugebantis prakišti savo pardavimus ir pasidaryti geradarių reklamą. Slogu, kai rinkoje vyraujantys žaidėjai (bankai ar prekybcentriai) sugalvoja kelių šimtų tūkstančių (daugiausiai) vertės dovanėles visuomenei. Ne bet kokiai, o skurstančiai, nepritekliuje. Iš pirmo žvilgsnio rodos dosnumas ir atskirties mažinimas. Akcijos koncertų prožektorių šviesoje - kilnūs visuomenininkai ir vietinės šou žvaigždės. O kaip yra iš tiesų?
Maisto krepšelis skurstančiam, jo egzistavimui (ne gyvenimui) padės savaitę ar dvi. Kas toliau? Toks pats egzistavimas, nes niekas nepasikeis. Užtat atmintyje iškyla Konkurencijos tarybos milijoninės baudos prekybtinkliams už draudžiamus susitarimus. Dėl ko? Dėl didesnės kainos ir pelno iš pirkėjų - tų pačių skurstančių vartotojų.
Nemalonu, bet prekybos tinklams reikia pripažinti - dėl įvairių draudžiamų susitarimų, sutartinai pakeltų kainų, jie patys ženkliai prisidėjo prie žmonių nuskurdimo arba apsipirkimų Lenkijoje, Latvijoje.
Peržvelgiau paskutinius prekybos tinklų atlyginimų vidurkius. Kuo didesni, tuo mažesni. Atmetus vadovus ir pusvadovius, už prekystalių ariančios dešimtys tūkstančių kasininkių į rankas gauna mažiau nei 600 Eur. Dešimtys tūkstančių darbuotojų eilę metų verčiasi už iš esmės minimalią algą. Gal būt vietoj parodomosios "Maisto banko" akcijos prekybtinkliams derėtų pagaliau didinti darbo užmokestį savo darbuotojams? Taip tikrai realiai pagerėtų dešimčių tūkstančių šeimų būtys.
"Tinkamų naudoti" bet nebegaliojančių maisto produktų ar prekių dalinimas skurstantiems arba tik specialiai pažymėtų produktų priėmimas į "akciją" iš esmės yra labdara iš reikalo, nes tų produktų nebegalima parduoti. Būtų sąžiningiau, jeigų prekybos tinklai tikroje maisto paramos akcijoje už savikainą dvi dienas leistų pirkti ir perduoti visus parduotuvėje esančius produktus. Šviežiausius, skaniausius, geriausius. Bent dvi dienas per metus.
Ar žmonės to neverti? Gal ir verti.
Tačiau tai neatitinka prekybos tinklų interesų. Kaip ir minima pačioje Maisto banko informacijoje "„Maisto banko” akcijų metu kiek pagyvėja ir prekyba maisto produktais. Patikslinu - tokiais produktais, kurie nedalyvauja akcijoje.
Ar galiu iš širdies remti parodomąją akciją skurstantiems, kuri pagal prekybtinklių galimybes tėra lašas jūroje? Atleiskite. Deja ne...

Graziai isdestei,puikus pastebejimai,pritariu!
Registravosi: 1970/01/01 Žinučių: 247 Padėkų: 1993 Tel.: LT
Cituoti
4
Mano nuomone, geriausia aukoti be jokių tarpininkų. Jau seniai neaukoju nei maisto bankui nei jokioms gerumo akcijoms per TV. Mieliau aukoju žmonėms, kurie prašo gatvėse.
Registravosi: 2011/06/24 Žinučių: 1618 Padėkų: 125 Tel.: LT
Cituoti
0
Pripratinote tuos gatveje ismaldos prasancius,tai buvo toks laikotarpis Vilniuje,kai senamiescio lauko kavinese,neimanoma buvo ramiai pasedeti! ikyrus ismaldos,aukos prasymas!
Registravosi: 1970/01/01 Žinučių: 247 Padėkų: 1993 Tel.: LT
Cituoti
9