Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Trojos arklys

Atsakyti Sekti temą
wim rašė:

Kuo remiantis tu teigi, kad savikritiškas žmogus niekada negalvos ir viešai neteigs, kad yra geresnis už 90 proc. auditorijos? Tai yra absoliučiai nesusiję dalykai, būtent todėl tarp jų koreliacijos ir nėra. Aš galiu būti visiškas pizdukas ir galvoti, kad esu geresnis už visus kitus pvz. krepšinyje, tačiau tuo pačiu būti savikritiškas ir tai mane skatina tobulėti. Kas žiūrėjot "The last dance" mini dokumentiką, manau puikus iliustratyvus pavyzdys galėtų būti MJ.
Tuo tarpu kognityvinis disonansas būtų tuomet jeigu aš save laikyčiau savikritišku, tačiau dėl visų nesėkmių kaltinčiau visus aplinkui neprisiimdamas absoliučiai jokios atsakomybės ARBA laikyčiau save geresniu žmogumi už 90 proc. auditorijos, tačiau namuose lupčiau savo žmoną, vaikus ir pan.

Jei kalbetum apie kuria nors viena sriti, galetum teigti, kad esi geresnis kad ir uz 99% auditorijos. Taciau kai kalbama bendrai, toks pareiskimas bent jau man atrodo arogantiskas. Geriausias tipsteris- galbut. Geriausias analitikas- galbut. Geresnis matematikas uz 99% cia besilankanciu- galbut. Bet ar tai padaro zmogu geresniu vyru ar tevu? Tikrai ne, o greiciausiai netgi priesingai. Ar tikrai savikritiskas zmogus gali teigti, kad yra geresnis uz zmones, kuriu nepazysta? Ir ne kazkurioj vienoj srity.....

kas del "The Last Dance" ir MJ- gal as kazka praleidau, bet neprsimenu, kad buciau girdejes galimai geriausia visu laiku krepsininka vadinant geriausiu zmogumi...
Registravosi: 2019/01/31 Žinučių: 63 Padėkų: 3 Tel.: LT
Cituoti
10
Absoliutus rašė:

Jei kalbetum apie kuria nors viena sriti, galetum teigti, kad esi geresnis kad ir uz 99% auditorijos. Taciau kai kalbama bendrai, toks pareiskimas bent jau man atrodo arogantiskas. Geriausias tipsteris- galbut. Geriausias analitikas- galbut. Geresnis matematikas uz 99% cia besilankanciu- galbut. Bet ar tai padaro zmogu geresniu vyru ar tevu? Tikrai ne, o greiciausiai netgi priesingai. Ar tikrai savikritiskas zmogus gali teigti, kad yra geresnis uz zmones, kuriu nepazysta? Ir ne kazkurioj vienoj srity.....

kas del "The Last Dance" ir MJ- gal as kazka praleidau, bet neprsimenu, kad buciau girdejes galimai geriausia visu laiku krepsininka vadinant geriausiu zmogumi...

Visų pirma, mes diskutavom apie tiesioginę sąsają tarp savikritikos ir savęs laikymo geresniu žmogumi už 90 proc. kitų žmonių. Tuo tarpu, tu pradėjai analizuoti ir vertinti tuos teiginius atskirai kas neturi absoliučiai nieko bendro su minėta diskusija.
Tačiau nepaisant to, aš visiškai su tavim sutinku, kad toks savęs vertinimas ne tik atrodo, bet, mano nuomone, ir yra arogantiškas, o ir kalba čia eina ne apie gerumą vienoj srity, tačiau žmogiška prasme, kas tokį savęs vertinimą padaro tiesiog apgailėtinu. Ir atsakant, ar savikritiškas žmogus gali laikyti save geresniu žmogumi už kitus? taip, gali, ir jau pateikiau to pavyzdį, nors jis yra iš konkrečios srities (krepšinio).
Taigi, palinkėsiu, kad ateity ne tik skaitytum, bet ir pabandytum suprasti ką perskaitei.
Registravosi: 2014/07/13 Žinučių: 188 Padėkų: 1 Tel.: LT
Cituoti
1
prozikas rašė:

Remiantis tais pačiais šaltiniais kaip ir tu. Sėkmes lupant žmoną 😁

Ir viskas? Čia baigiasi visas tavo pagrindimas? Su tokiu sėkmės palinkėjimu baigi diskusiją? Žema ir apgailėtina, bet tebūnie 😁
Registravosi: 2014/07/13 Žinučių: 188 Padėkų: 1 Tel.: LT
Cituoti
0
Nerimsta zmones, megsta musu liaudis pasikasineti po kitu zmoniu istorijom, issitraukti kazka is konteksto, patrolinti. As esu geras savikritiskas zmogus. Tiek ziniu. Kad esu geresnis uz 90% kitu sio puslapio lankytoju, tai yra tik mano nuomone ir su ja galima nesutikti - jusu valia.

Kaip as vertinu savo geruma.
Gerumas yra subjektyvus dalykas, kuri kiekvienas galim vertinti kaip norim, bet jeigu manes kazkas klaustu, tai manau, kad pagrindinis vertinimo kriterijus butu zmoniu elgesys. Vienas zmogus yra geras, nes laikosi visuomenes normu, taisykliu. Kitas tu normu nesilaiko arba laikosi ne visada ir tai nebutinai ji pavercia blogu zmogumi, bet vertindami siuos du zmones geresniu vadinsime pirmaji, jeigu visi kiti rodikliai bus vienodi. Jeigu atsiras trecias zmogus, kuris ne tik laikosi normu ir taisykliu, bet dar ir kazka prideda nuo saves, pvz., pakelia siuksle gatveje, uzleidzia sena zmogu troleibuse ar padekoja kasininkei Maximoj uz tiksliai suskaiciuota graza kasoje, tai vertindami siuos tris zmones geriausiu vadinsime pastaraji.

Taigi, kodel as vadinu save geru zmogumi. Visu pirma, tai del savo elgesio. Auklejimas cia uzima svarbia role, nes nuo to didziaja dalimi priklauso kokiais zmonemis busime. Augau normalioje seimoje, kur visada buvo priimta dekoti, sveikintis, buti mandagiam. Kai kalbame apie geruma, tai reikia suprasti, kad pyktis ar arogancija, kuria mane kaltina daug sio puslapio nariu, nepadaro musu blogais zmonemis. Tai yra visiskai normalios emocijos, kurias mes reiskiame pagal aplinkybes. Kartais bunu piktas, liudnas, nusivyles, bet visos sios savybes nepadaro manes blogu zmogumi. Skaitau, kad esu geras zmogus, nes neturiu blogu minciu, nelinkiu kitiems nesekmiu, atvirksciai, linkiu pasisekimo. Taip pat, laikausi visuomenes normu ir taisykliu.

Sutinku, dauguma zmoniu yra geri, nes neturi blogu minciu, laikosi taisykliu, tai kodel as manau, kad esu geresnis uz 90% sio puslapio lankytoju?

Gyvenime yra buve daug situaciju, kur as galejau pasirinkt ar elgtis teisingai, t.y. taip, kaip man atrodo yra teisinga, ar teisiskai, t.y., taip, kaip man butu naudingiausia toje situacijoje, bet as nenusizengciau jokioms normoms ar istatymams. Taigi, daznai iskilus tokiai dilemai as renkuosi buti ne savanaudziu ir padeti kitiems. Keli pavyzdziai:

1. Vienas mano geras draugas, sio puslapio mohikanas, iklimpo i tokia istorija, kad neteko kruvos pinigu ir atsidure ant bankroto slenkscio. Pirmas dalykas ka jam pasakiau, tai "nusiramink, viskas bus gerai, tuoj privaziuosiu". Tuo metu jis jau buvo pasiemes 5k euru paskola su kosminem palukanom. As jam liepiau greit vezt tuos pinigus atgal ir laukt manes. Tada privaziavau pats, padaviau 6k ir pasakiau, kad 5k skolinu neribotam laikui ir be palukanu, o tas atliekamas tukstantis yra mano dovana ir palaikymas. Zmogus pakilo, kaip feniksas is pelenu ir as tuo dziaugiuosi, nors visu lauru sau tikrai nepriisimu. Tiesiog jauciuosi padares gera darba, o kas daro gerus darbus? Teisingai, geri zmones.

2. Vienas mano karys po visu situ istoriju su pavogtais pinigais ir beveik sudegintu mano banku drebanciom rankom man parase zinute "Seni, as suprantu, kad dabar yra sikna, bet as privalau paprasyt 1500eur ar kazkiek kiek galetum, nes spaudzia kreditas, tuoj neturesiu ka ant stalo padet." As sukandau dantis, nes buvo tikrai sunkus periodas, bet nepalikau zmogaus likimo valiai ir is griuvusio banko leidau jam pasiimti visa suma ir nesiskolinti is kitu zmoniu. Tuos pinigus jam paskolinau, o paskui nurasiau ant saves. Uz jo gera darba ir istikimybe (labai retas bruozas siais laikais) atsilyginau savo gerumu.

3. Dar vienas sio puslapio narys irgi buvo ant bankroto slenkscio po mano swingo. Pervedziau jam is saves 1000eur ir pasakiau, kad jeigu pralosim ir situs, tai grazint nereikes. Tiesiog tuo metu nusprendziau plaukti su visais ir jei jau skesim, tai visi kartu. Bet takart iskilom ir iki siol laikomes virs vandens.

4. Kaip jau zinot, tai vienas mano karys prasiko nemaza dali banko (sumoj apie 30k, bet ne viskas ten buvo jo kalte). Zinoma buvau piktas. Zinoma linkejau zmogui blogu dalyku. Bet kaip ir visur ir visada ziurejau i tai ka zmogus snekes ir kaip toliau elgsis ir bendraus. Jis atsiprase, prisieme savo kalte, pazadejo grazinti pinigus (siuo metu jis JAU yra isidarbines ir tuoj tuoj sulauksiu pirmos imokos). Todel as jo nenurasiau ir toliau bendravau su juo, jam padejau, uzsakinejau jam maista is barboros ir t.t. Tai yra jo zinute man, turiu ir screenshota pasidares, jei kazkam reikia irodymu, kad ne pats parasiau:
"Blemba Vamos as tau tiek pasikau, o tu vistiek nuo manes nenusisukai. Nesuprantu is kur pas tave tokia sirdis. As turiu du gerus draugus, kuriuos pazystu daug metu, bet jie man niekada nera padeje tiek kiek tu. As jiem net negaleciau parasyt taip kaip tau ir pasiguost. Su tavim mes net nesimatem niekada, o tu esi toks geras man. Visa gyvenima tau busiu dekingas ir linkesiu tik gero tiek tau, tiek tavo seimai. Aciu labai uz viska!"
Jeigu zmones vadina geru zmogumi, tai gal tikrai geras zmogus?

Tokiu istoriju turiu ir daugiau. Zinoma, visada elgiuosi pagal aplinkybes, nepazistamiems zmonems niekada neskolinu pinigu (i pm rasyti nesivarginkit), o jei su manim elgiamasi negraziai, tai atsakau tuo paciu. Taip pat, atsimenu, kad vienam sio puslapio lankytojui nupirkau marskinius isleistuvem, nes neturejo tam pinigu. Pinigu duot nesutikau, bet va tokia isimti padariau.

Aisku visada galima sakyt, kad "tu turi pinigu, del to ir gali duot, o kiti gal neturi ir neduoda", bet tai jeigu musu visi gerumo rodikliai sutampa isskyrus ta viena - davimo kitam - tai galbut tai ir pavercia mane siek tiek geresniu uz kai kuriuos kitus? Ar jei zmogus nieko neturi, bet vistiek kazka duoda, tai automatiskai ji pavercia geresniu uz mane? Galbut, bet kiek tokiu zmoniu yra? Sakyciau maziau nei 10%. O ar tokiu daug lankosi losimu puslapyje? As labai abejoju.

Velgi, as nesakau, kad 90% cia besilankanciu yra blogi zmones. Apskritai, tas skaicius 90 cia nieko nereiskia, nes jis paimtas "is lempos", t.y. neatlikus jokios analizes ir neivertinus jokiu faktoriu. Bet juk tai yra normalu ir mes visi taip darome rasydami ilgus tekstus ir bandydami vaizdziai apibudinti situacijas, pvz:
"Sita stafke simtaprocentine" - visi esame kazkada ta pasake, bet nei vienu atveju statymas neturi 100% tikimybes praeiti, jei jis dar neprasidejes.
"99%, kad ji nesutiks eiti i pasimatyma, bet as vistiek bandysiu ja pakviesti" - zmogus pasakes tokius zodzius tikrai neatliko jokios analizes, bet mes puikiai suprantame ka jis nori pasakyti.


Toliau noriu trumpai parasyti ka tas gerumas, minimas mano tekste, reiskia.
"As esu geresnis zmogus uz 90% sio puslapio lankytoju." - geresnis zmogus nera joks privalumas. Esate bande buti geri kitiems? Kuo jums tai baigesi? Taip, daznu atveju uz zmoniu geruma yra atlyginama lipimu per galva. Gerumas musu visuomeneje yra laikoma silpnuju bruozu. Sakydamas, kad esu geras zmogus as visiskai neturejau omeny, kad tai yra mano pranasumas pries kitus zmones. Pranasumas galetu buti as esu protingesnis, grazesnis, stipresnis, turtingesnis ir t.t., bet geresnis zmogus nera joks privalumas ir tai nera kazkas kuo as galeciau pasigirti. Uz savo geruma gyvenime esu tiek kartu gaves atgal i ragus, kad baigiu uzsiauginti labai stora, tvirta oda, pro kuria to gerumo matysis vis maziau.


Kas del savikritikos. Nesutinku, kad zmogus negali buti ir savikritiskas, ir geras zmogus. Sios dvi savybes visiskai nesipriesina tarpusavyje. As esu maksimalistas, todel labai spaudziu save visose gyvenimiskose situacijose. Saviplaka yra mano vienas pagrindiniu sio sezono bruozu - paklauskit bet kurio mano statymu prenumeratoriaus - jie jums patvirtins, kad as save kritikuoju ir kaltinu daug dazniau nei esu vertas. Ar tai pavercia mane blogu zmogum? As sakyciau, kad netgi atvirksciai - zmogus, kuris neiesko problemu kituose, o savyje, dazniausiai bus geras zmogus.

Tai yra tik mano nuomone, ji nebutinai sutaps su jusu, bet pasaulis nera tik juodas ir baltas, todel gal kaip nors susitaikysim su tuo.
Registravosi: 2011/04/19 Žinučių: 5831 Padėkų: 2781 Tel.: LT
Cituoti
27
Visiems kurie norite atrasti vidine laime, ramybe ir harmonija. Palinkeciau perskaityti knyga ''Karmos diagnostika'' 4dali, ja galite rasti Linkomanijoje nemokamai. Taipait yra labai gera knyga ''Tavo kūnas sako: „Mylėk save!''
Registravosi: 2009/12/29 Žinučių: 125 Padėkų: 108 Tel.: LT
Cituoti
5
Vamos!! rašė:

Nerimsta zmones, megsta musu liaudis pasikasineti po kitu zmoniu istorijom, issitraukti kazka is konteksto, patrolinti. As esu geras savikritiskas zmogus. Tiek ziniu. Kad esu geresnis uz 90% kitu sio puslapio lankytoju, tai yra tik mano nuomone ir su ja galima nesutikti - jusu valia.

Kaip as vertinu savo geruma.
Gerumas yra subjektyvus dalykas, kuri kiekvienas galim vertinti kaip norim, bet jeigu manes kazkas klaustu, tai manau, kad pagrindinis vertinimo kriterijus butu zmoniu elgesys. Vienas zmogus yra geras, nes laikosi visuomenes normu, taisykliu. Kitas tu normu nesilaiko arba laikosi ne visada ir tai nebutinai ji pavercia blogu zmogumi, bet vertindami siuos du zmones geresniu vadinsime pirmaji, jeigu visi kiti rodikliai bus vienodi. Jeigu atsiras trecias zmogus, kuris ne tik laikosi normu ir taisykliu, bet dar ir kazka prideda nuo saves, pvz., pakelia siuksle gatveje, uzleidzia sena zmogu troleibuse ar padekoja kasininkei Maximoj uz tiksliai suskaiciuota graza kasoje, tai vertindami siuos tris zmones geriausiu vadinsime pastaraji.

Taigi, kodel as vadinu save geru zmogumi. Visu pirma, tai del savo elgesio. Auklejimas cia uzima svarbia role, nes nuo to didziaja dalimi priklauso kokiais zmonemis busime. Augau normalioje seimoje, kur visada buvo priimta dekoti, sveikintis, buti mandagiam. Kai kalbame apie geruma, tai reikia suprasti, kad pyktis ar arogancija, kuria mane kaltina daug sio puslapio nariu, nepadaro musu blogais zmonemis. Tai yra visiskai normalios emocijos, kurias mes reiskiame pagal aplinkybes. Kartais bunu piktas, liudnas, nusivyles, bet visos sios savybes nepadaro manes blogu zmogumi. Skaitau, kad esu geras zmogus, nes neturiu blogu minciu, nelinkiu kitiems nesekmiu, atvirksciai, linkiu pasisekimo. Taip pat, laikausi visuomenes normu ir taisykliu.

Sutinku, dauguma zmoniu yra geri, nes neturi blogu minciu, laikosi taisykliu, tai kodel as manau, kad esu geresnis uz 90% sio puslapio lankytoju?

Gyvenime yra buve daug situaciju, kur as galejau pasirinkt ar elgtis teisingai, t.y. taip, kaip man atrodo yra teisinga, ar teisiskai, t.y., taip, kaip man butu naudingiausia toje situacijoje, bet as nenusizengciau jokioms normoms ar istatymams. Taigi, daznai iskilus tokiai dilemai as renkuosi buti ne savanaudziu ir padeti kitiems. Keli pavyzdziai:

1. Vienas mano geras draugas, sio puslapio mohikanas, iklimpo i tokia istorija, kad neteko kruvos pinigu ir atsidure ant bankroto slenkscio. Pirmas dalykas ka jam pasakiau, tai "nusiramink, viskas bus gerai, tuoj privaziuosiu". Tuo metu jis jau buvo pasiemes 5k euru paskola su kosminem palukanom. As jam liepiau greit vezt tuos pinigus atgal ir laukt manes. Tada privaziavau pats, padaviau 6k ir pasakiau, kad 5k skolinu neribotam laikui ir be palukanu, o tas atliekamas tukstantis yra mano dovana ir palaikymas. Zmogus pakilo, kaip feniksas is pelenu ir as tuo dziaugiuosi, nors visu lauru sau tikrai nepriisimu. Tiesiog jauciuosi padares gera darba, o kas daro gerus darbus? Teisingai, geri zmones.

2. Vienas mano karys po visu situ istoriju su pavogtais pinigais ir beveik sudegintu mano banku drebanciom rankom man parase zinute "Seni, as suprantu, kad dabar yra sikna, bet as privalau paprasyt 1500eur ar kazkiek kiek galetum, nes spaudzia kreditas, tuoj neturesiu ka ant stalo padet." As sukandau dantis, nes buvo tikrai sunkus periodas, bet nepalikau zmogaus likimo valiai ir is griuvusio banko leidau jam pasiimti visa suma ir nesiskolinti is kitu zmoniu. Tuos pinigus jam paskolinau, o paskui nurasiau ant saves. Uz jo gera darba ir istikimybe (labai retas bruozas siais laikais) atsilyginau savo gerumu.

3. Dar vienas sio puslapio narys irgi buvo ant bankroto slenkscio po mano swingo. Pervedziau jam is saves 1000eur ir pasakiau, kad jeigu pralosim ir situs, tai grazint nereikes. Tiesiog tuo metu nusprendziau plaukti su visais ir jei jau skesim, tai visi kartu. Bet takart iskilom ir iki siol laikomes virs vandens.

4. Kaip jau zinot, tai vienas mano karys prasiko nemaza dali banko (sumoj apie 30k, bet ne viskas ten buvo jo kalte). Zinoma buvau piktas. Zinoma linkejau zmogui blogu dalyku. Bet kaip ir visur ir visada ziurejau i tai ka zmogus snekes ir kaip toliau elgsis ir bendraus. Jis atsiprase, prisieme savo kalte, pazadejo grazinti pinigus (siuo metu jis JAU yra isidarbines ir tuoj tuoj sulauksiu pirmos imokos). Todel as jo nenurasiau ir toliau bendravau su juo, jam padejau, uzsakinejau jam maista is barboros ir t.t. Tai yra jo zinute man, turiu ir screenshota pasidares, jei kazkam reikia irodymu, kad ne pats parasiau:
"Blemba Vamos as tau tiek pasikau, o tu vistiek nuo manes nenusisukai. Nesuprantu is kur pas tave tokia sirdis. As turiu du gerus draugus, kuriuos pazystu daug metu, bet jie man niekada nera padeje tiek kiek tu. As jiem net negaleciau parasyt taip kaip tau ir pasiguost. Su tavim mes net nesimatem niekada, o tu esi toks geras man. Visa gyvenima tau busiu dekingas ir linkesiu tik gero tiek tau, tiek tavo seimai. Aciu labai uz viska!"
Jeigu zmones vadina geru zmogumi, tai gal tikrai geras zmogus?

Tokiu istoriju turiu ir daugiau. Zinoma, visada elgiuosi pagal aplinkybes, nepazistamiems zmonems niekada neskolinu pinigu (i pm rasyti nesivarginkit), o jei su manim elgiamasi negraziai, tai atsakau tuo paciu. Taip pat, atsimenu, kad vienam sio puslapio lankytojui nupirkau marskinius isleistuvem, nes neturejo tam pinigu. Pinigu duot nesutikau, bet va tokia isimti padariau.

Aisku visada galima sakyt, kad "tu turi pinigu, del to ir gali duot, o kiti gal neturi ir neduoda", bet tai jeigu musu visi gerumo rodikliai sutampa isskyrus ta viena - davimo kitam - tai galbut tai ir pavercia mane siek tiek geresniu uz kai kuriuos kitus? Ar jei zmogus nieko neturi, bet vistiek kazka duoda, tai automatiskai ji pavercia geresniu uz mane? Galbut, bet kiek tokiu zmoniu yra? Sakyciau maziau nei 10%. O ar tokiu daug lankosi losimu puslapyje? As labai abejoju.

Velgi, as nesakau, kad 90% cia besilankanciu yra blogi zmones. Apskritai, tas skaicius 90 cia nieko nereiskia, nes jis paimtas "is lempos", t.y. neatlikus jokios analizes ir neivertinus jokiu faktoriu. Bet juk tai yra normalu ir mes visi taip darome rasydami ilgus tekstus ir bandydami vaizdziai apibudinti situacijas, pvz:
"Sita stafke simtaprocentine" - visi esame kazkada ta pasake, bet nei vienu atveju statymas neturi 100% tikimybes praeiti, jei jis dar neprasidejes.
"99%, kad ji nesutiks eiti i pasimatyma, bet as vistiek bandysiu ja pakviesti" - zmogus pasakes tokius zodzius tikrai neatliko jokios analizes, bet mes puikiai suprantame ka jis nori pasakyti.


Toliau noriu trumpai parasyti ka tas gerumas, minimas mano tekste, reiskia.
"As esu geresnis zmogus uz 90% sio puslapio lankytoju." - geresnis zmogus nera joks privalumas. Esate bande buti geri kitiems? Kuo jums tai baigesi? Taip, daznu atveju uz zmoniu geruma yra atlyginama lipimu per galva. Gerumas musu visuomeneje yra laikoma silpnuju bruozu. Sakydamas, kad esu geras zmogus as visiskai neturejau omeny, kad tai yra mano pranasumas pries kitus zmones. Pranasumas galetu buti as esu protingesnis, grazesnis, stipresnis, turtingesnis ir t.t., bet geresnis zmogus nera joks privalumas ir tai nera kazkas kuo as galeciau pasigirti. Uz savo geruma gyvenime esu tiek kartu gaves atgal i ragus, kad baigiu uzsiauginti labai stora, tvirta oda, pro kuria to gerumo matysis vis maziau.


Kas del savikritikos. Nesutinku, kad zmogus negali buti ir savikritiskas, ir geras zmogus. Sios dvi savybes visiskai nesipriesina tarpusavyje. As esu maksimalistas, todel labai spaudziu save visose gyvenimiskose situacijose. Saviplaka yra mano vienas pagrindiniu sio sezono bruozu - paklauskit bet kurio mano statymu prenumeratoriaus - jie jums patvirtins, kad as save kritikuoju ir kaltinu daug dazniau nei esu vertas. Ar tai pavercia mane blogu zmogum? As sakyciau, kad netgi atvirksciai - zmogus, kuris neiesko problemu kituose, o savyje, dazniausiai bus geras zmogus.

Tai yra tik mano nuomone, ji nebutinai sutaps su jusu, bet pasaulis nera tik juodas ir baltas, todel gal kaip nors susitaikysim su tuo.

Turiu keletą klausimų. Kiek gero galėtum padaryti skirdamas savo laiko neatlygintinai veiklai, savanorystei, pagalbai seniems žmonėms ir panašiai ir galbūt žinai kiek laiko skiria kiti nariai? Ar esi padėjęs nugriuvusiam žmogui, neregiui, kitam žmogui, kuris pats negalėjo kažko padaryti ir kiek kitų lankytojų tai padarė? Ar daug savo laiko galėtum paskirti veiklai, iš kurios negautum finansinės naudos, bet ir nereikalautų finansinių investicijų? Ir dar vienas klausimas, ar yra žmonių, kuriuos galbūt kažkaip įtraukei į lažybas ir nežinai kaip jiems sekėsi, gal prasilošė, nes blogas laikotarpis buvo?
Registravosi: 2010/02/24 Žinučių: 178 Padėkų: 4 Tel.: LT
Cituoti
13
😄 sita visa tema kaip indisko serialo siuzetas. Liux
Registravosi: 2009/02/01 Žinučių: 47
Cituoti
7
Visi geri darbai susije su pinigu skolinimu/aukojimu savo draugams ar "darbuotojams".

Geriausi zmones pasaulyje yra milijardieriai, geriausios intitucijos- bankai. O jus, vargdieniai, jei neuzdirbat bent 50k per metus, galit nesistengt - vistiek nepavyks buti geru zmogumi
Registravosi: 2019/01/31 Žinučių: 63 Padėkų: 3 Tel.: LT
Cituoti
13
Visus su Pasauline tuno diena!
Registravosi: 2017/12/27 Žinučių: 578 Padėkų: 7 Tel.: LT
Cituoti
3
Vartotojas Vamos!! tikriausiai sąmoningai nepasimoko arba nenori pasimokyti iš savo klaidų. Neveltui liaudies išmintis byloja, kad draugą pažinsi atsidūręs nelaimėje.
Registravosi: 2019/08/23 Žinučių: 34 Tel.: LT
Cituoti
0