Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti
E.Stanionis per šiek tiek daugiau nei mėnesį nokautavo antrą varžovą

embeded-image

Vienas geriausių Lietuvos boksininkų Eimantas Stanionis (12-0, 9 nokautai) antrą kartą per 41-ą dieną žengė į ringą ir pasiuntė dar vieną varžovą į nokautą.

Ankstyvą gruodžio 17 d. rytą Lietuvos laiku PBC agentūros bokso vakaro pagrindinėje kovoje, kurioje buvo numatyta 10 raundų, E.Stanionis devintame raunde nokautavo 33-ų kolumbietį Janerą Gonzalezą (19-4-1, 15 KO) ir iškovojo jau 4-ą pergalę nokautu iš eilės.

Tai buvo pirmoji E.Stanionio kova, kai kampe jis turėjo savo trenerį Marviną Somodio, nes prieš tai buvusioje lietuvio dvikovoje M.Somodio dalyvauti negalėjo dėl COVID-19, o jį tuomet pakeitė buvęs lietuvio treneris Freddie Roachas.

Nuo pat pirmų sekundžių E.Stanionis spaudė varžovą, tačiau pirmame raunde atliko mažiau akcentuotų smūgių ir kantriai laukė savojo šanso.

Lietuvis sėkmingai atlikinėjo tiesius smūgius („jabus“) į galvą ir dažnai smūgiuodavo į kūną, o likus minutei iki trečiojo raundo pabaigos, pirmą kartą pasiuntė J.Gonzalezą į nokdauną.

Ketvirtojo raundo pradžioje E.Stanionis pagal „jabus“ jau pirmavo solidžia persvara (107 prieš 73). Šiame raunde lietuvis kelis kartus sėkmingai įvarė varžovą į kampą, toliau užtikrintai smūgiavo ir nesuteikė J.Gonzalezui jokių galimybių padaryti žalos.

Penktame raunde E.Stanionis kelis sykius sėkmingai smūgiavo ir iš viršaus, o po 15 minučių lietuvis pagal „jabus“ jau pirmavo 183 prieš 123.

Šeštame raunde kovotojai kelis kartus ėjo į klinčą, o E.Stanionis ir toliau visą raundą vaikėsi varžovą ir jį spaudė.

Septintame raunde E.Stanionis pataikė ir galingą smūgį iš apačios, toliau sėkmingai atlikinėjo „jabus“ ir smūgius į kūną.

Aštuntame raunde lietuvis toliau tęsė savo puikų pasirodymą, o likus 10 sekundžių iki raundo pabaigos atliko 2 dešinės rankos kablius iš eilės, o trečiuju smūgiu iš apačios pasiuntė varžovą į antrą nokdauną.

Prieš devintąjį raundą J.Gonzalezas aiškiai rodė, kad nelabai nori grįžti į ringą, nes lietuvio persvara akivaizdi ir nekelia jokių abejonių, o akcentuoti smūgiai skyrėsi dvigubai. Po vieno iš dešinės rankos smūgio, J.Gonzalezas trečią kartą suklupo, o teisėjas nei kiek nedvejodamas nutraukė kovą. Su tuo sutiko ir J.Gonzalezo treneris, kuris šalia ringo taip pat mojavo rankomis.

embeded-image



Du nokdaunai ir nokautas:



Visa kova:







Kaip ir įprasta E.Stanionio varžovams, šioje kovoje J.Gonzalezas turėjo ūgio (180 cm prieš 173 cm) ir ištiestų rankų ilgio (185 cm prieš 173 cm) pranašumą.

Šią kovą lydėjo chaosas, nes E.Stanionio kovos data ir varžovas keitėsi kone kasdien, o po paskutinės dvikovos jis turėjo vos 4 dienas poilsio.

E.Stanionis jau perspėjo savo vadybą, kad norėtų, jog daugiau netektų JAV rengtis dviem kovoms iš eilės. „Kitą kartą atvažiuosiu penkioms savaitėms prieš kovą – taip turi būti. Stovykloje visada privalai turėti tikslą. Prieš kovą su J.Deloachu buvau alkanas, turėjau tikslą, norėjau stipriai treniruotis. Žinoma, kova yra kova, niekada nepasiduosiu. Nenuvertinu savo varžovų ir tikrai atiduosiu visas savo jėgas, kad įteikčiau Lietuvai gražiausią kalėdinę dovaną“.

Dabar E.Stanionis planuoja grįžti į Lietuvą, o JAV šį kartą jis išbuvo pusketvirto mėnesio.

Paskutinį kartą Kolumbijos boksininkas ringe buvo prieš metus. Tuomet lapkričio mėnesį dešimtajame raunde jį nokautavo ukrainietis Ivanas Golubas (18-1). J.Gonzalezas yra pralaimėjęs visas tris savo paskutines kovas (2 nokautai), įskaitant ir praėjusių metų vasarį patirtą pralaimėjimą prie Jamalą Jamesą, dabartinį laikinąjį WBA pusvidutinio svorio kategorijos čempioną.

E.Stanionis kovėsi lapkričio 5-ą dieną, kai nokautavo vieną pajėgiausių savo karjeros varžovų amerikietį Justiną DeLoachą (19-5). Prieš tai lietuvis kovėsi tik 2019 m. gruodžio 22-ą, kai taip pat nokautavo 26-erių metų Dominikos Respublikos boksininką Julio Cesarą Sanchezą.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
4
Kaip manot ar Virsila gali iveikti Rimkenzo? 😁 Geras kofas Cbete
Registravosi: 2013/07/31 Žinučių: 382 Padėkų: 34
Cituoti
1
fugyboylt rašė:

Kaip manot ar Virsila gali iveikti Rimkenzo? 😁 Geras kofas Cbete

Nice joke 😄
Registravosi: 2009/12/29 Žinučių: 125 Padėkų: 108 Tel.: LT
Cituoti
1
Problemų su rankomis turėjęs E.Stanionis neturėjo bėdų su varžovu: rimčiausią karjeros išbandymą lietuvis įveikė su šypsena veide ir praliedamas jo kraują

embeded-image

26-erių lietuvis Eimantas Stanionis (13-0-0, 9 nokautai) naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku stojo prieš kol kas į rimčiausią savo karjeros iššūkį profesionalų bokse, turėjo ilgiausią kovą karjeroje, tačiau puikiai su tuo susitvarkė ir nuo pat pradžių dominavęs, vieningu teisėjų sprendimu 115-113, 116-112, 117-111 nugalėjo 31-erių Thomą Dulorme (25-5-1, 16 nokautų) iš Puerto Riko.

Ši kova vyko su 8 uncijų pirštinėmis, nors anksčiau E.Stanionis kovodavo su 10-ies uncijų pirštinėmis. Iki šiol lietuvis profesionalų bokse ilgiausiai buvo kovojęs devynis raundus.



E.Stanionis nuo pat kovos pradžios užsiėmė ringo vidurį ir privertė varžovą dirbti išore. Kovotojai aktyviai keitėsi smūgiais ir nors T.Dullorme pirmame raunde smūgiavo dažniau, tačiau tikeslsnis buvo E.Stanionis, kuris nuo pat pradžių naudojo tiesų kairės rankos smūgį („jabą“).

Antrame raunde T.Dullorme ir toliau buvo aktyvesnis pagal smūgius, tačiau E.Stanionis užtikrintai gynėsi, vargino varžovą, buvo ramus ir panaudodamas „jabus“ bei smūgius į kūną toliau vykdė savo kovos planą.

Trečiame raunde E.Stanioniui ir toliau pavyko blokuoti daugelį varžovo smūgių, tuo tarpu pats puikiai kontratakavo. Kaip ir po kiekvieno raundo iki šiol, E.Stanionis nuskambėjus raundo pabaigą skelbiančiam gongui į savo kampą ėjo su plačia šypsena.

Ketvirtame raunde E.Stanionis vis dažniau atakavo ir vis dažniau jo „jabai“ pasiekdavo tikslą. Likus maždaug minutei iki raundo pabaigos E.Stanionis prirėmė varžovą prie ringo virvių ir atliko ne vieną akcentuotą smūgį ir vis didino savo puolimo tempą.

Kaip ir visuose raunduose iki šiol, T.Dulorme penktame raunde tęsė savo dažnus smūgius į kūną, stengėsi daug judėti, tačiau E.Stanioniui vis dažniau pavykdavo priremti varžovą prie ringo virvių ir ne tik blokuoti varžovo smūgius, tačiau vis dažniau suveikdavo smūgių kombinacijos per kūną ir per galvą bei E.Stanionio mėgstami „jabai“.

Šeštame raunde teisėjui jau teko perspėti T.Dulorme, kad šis į kūną smūgiuotų šiek tiek aukščiau. Raundui artėjant į pabaigą, E.Stanionis net provokavo varžovą smūgiuoti, jis dar kartą sulaukė įspėjimo dėl pernelyg žemų smūgių, o kaip ir buvo įprasta, po raundo E.Stanionis į savo kampą ėjo šypsodamasis.

Nors T.Dulorme vis dar buvo aktyvus ir septintame raunde aktyviai smūgiavo, tačiau tuo pat metu vis dažniau E.Stanionio smūgiai būdavo tikslesni. Lietuvis šiame raunde naudojo tik kairę ranką ir neatliko nei vieno smūgio dešine.

Devintojo raundo pradžioje E.Stanionis ir toliau tęsė atakas išskirtinai tik kaire ranka, tačiau vėliau pajungė ir kairę bei stengėsi didinti tempą. Trenerio Marvino Somodorio patarimų klausęs E.Stanionis devintame raunde gerokai suaktyvėjo ir atliko kur kas daugiau kombinacijų nei anksčiau.

Dešimtojo raundo pabaigoje E.Stanioniui pavyko prispausti varžovą ir sėkmingai atlikti kelis dešinės rankos smūgius iš apačios, kurie praliejo T.Dulorme kraują iš kairiojo antakio ir atvėrę kirstinę žaizdą.

Vienuoliktame raunde T.Dulorme vis dažniau kabindavosi už E.Stanionio ir teisėjui tekdavo skirti kovotojus. Šiame raunde teisėjui dar kartą teko įspėti T.Dulorme, kad į kūną smūgiuotų aukščiau juostos.

LIkus pusantros minutės iki dvyliktojo raundo ir kovos pabaigos, E.Stanionis paleido fantastišką seriją, po kurios T.Dulorme gana akivaizdžiai svyravo, tačiau nokautuoti varžovo nepavyko. Per likusį laiką lietuvis stipriai spaudė gana gausiai iš antakio kraujavusį T.Dulorme, tačiau jam pavyko atsilaikyti ir kovos baigtį sprendė teisėjai, kurie matė absoliučią lietuvio pergalę.

Teisėjų kortelės:

embeded-image

„Prieš kovą sakiau, kad noriu išbandyti savo jėgas su geriausiais pusvidutinio svorio kategorijos kovotojais. Bandžiau parodyti geriausią ką galiu, spaudžiau varžovą, nes pirmą kartą mano kovą tiesiogiai transliavo Lietuvoje ir žmonės turėjo galimybę mane pamatyti“, – sakė E.Stanionis. „Taip, tai suteikė daug spaudimo, bet tai mane ir motyvavo. Noriu sužinoti, kokį lygį aš galiu pasiekti. Galiu kovoti su aukščiausio lygio varžovais, nors man dar reikia patirties“.

E.Stanionis taip pat pripažino, kad turėjo problemų su rankomis, o po kovos vienam iš trenerių atskleidė, kad negalėjo tinkamai naudotis kaire ranka. Lietuvis teigė, kad abi rankas susižeidė treniruočių stovykloje, tačiau ringe nedvejojo: „Galite nukirsti man koją, aš vis tiek eisiu ir kovosiu“.

Apie galimą šių boksininkų kovą buvo kalbama dar praėjusių metų gruodį, tačiau Th.Dulorme tada nespėjo atsigauti nuo koronaviruso, o lietuvio varžovu buvo paskirtas Janeris Gonzalezas, kurį E.Stanionis nokautavo 9-ajame raunde.

„Box rec“ pusvidutinio svorio kategorijos reitinge Th.Dulorme prieš šią kovą buvo 20-as, o E.Stanionis – 25-as. Ši kova buvo reikšminga WBA organizacijai, nes ji yra reitingavusi abu kovotojus: E.Stanionis neseniai šoktelėjo į 10-ą vietą, o Th.Dulorme buvo 14-as.

Th.Dulorme 2015 m. kovėsi su pačiu Terence‘u Crawfordu dėl WBO lengvesniojo pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržo. Tada Puerto Riko kovotojas 6-ajame raunde pralaimėjo techniniu nokautu. Vėliau jis sutiko ir daugiau garsių varžovų. 2017 m. jis teisėjų sprendimu pralaimėjo dabartiniam čempionui kubiečiui Yordeniui Ugasui, 2018 m. pasiekė lygiąsias prieš Jessie Vargasą, o šių metų rugpjūtį teisėjų sprendimu pralaimėjo dar vienam dabartiniam čempionui Jamalui Jamesui.

E.Stanionis iki šios kovos buvo nokautavęs net keturis varžovus iš eilės. Paskutinį kartą jis kovojo 2020 m. gruodį, kai tai padarė Jarezui Gonzalezui. Prieš tai jis kovojo lapkritį, kai nokautavo Justiną DeLoachą, o dar anksčiau nokautais laimėjo prieš Julio Cesarą Sanchezą ir Evincilą Dixoną. Per pusę metų E.Stanionis turėjo jau tris kovas.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
6
Kazin kiek atseikejo uz sia kova?
Registravosi: 2011/10/09 Žinučių: 400 Padėkų: 42 Tel.: GB
Cituoti
0
Bomba: E.Stanionis pakilo į pirmą WBA reitingo vietą

embeded-image

26-erių lietuvis Eimantas Stanionis (13-0, 9 nokautai) balandžio 10 d. iškovojo kol kas skambiausią karjeros pergalę profesionalų bokso ringe – jis po 12 raundų kovos vienbalsiu teisėjų sprendimu (117:111, 116:112, 115:113) nugalėjo Thomą Dulormę.

Prieš šią kovą E.Stanionis WBA pusvidutinio svorio kategorijos reitinge buvo 10-as, o Th.Dulorme – 12-as. Jų kovai WBA suteikė svarbios reitinginės kovos statusą, kurioje turėjo paaiškėti būsimas kandidatas į titulinę kovą. E.Stanionį ši pergalė iš 10-os reitingo vietos pakėlė į 1-ą! Tai paskelbė oficialus WBA puslapis, pristatęs gegužės 1 d. atnaujintus kovotojų reitingus.

Naujasis WBA pusvidutinio svorio kategorijos reitingas:

embeded-image

E.Stanionis yra minėjęs, jog titulinei kovai būtų pasiruošęs po dar keletos kovų, nors pagal reitingą kovą dėl diržo jo gali laukti jau netrukus. Tiesa, WBA organizacijoje situacija su čempionais yra labai sudėtinga. Šiuo metu vien pusvidutinio svorio kategorijoje būtų galima suskaičiuoti 4 (!) aukštesnio ar žemesnio rango čempionus.

Pagrindinis diržas – WBA (Super) – dabar yra kubiečio Yordenio Ugaso rankose. Jis šį diržą gavo todėl, kad filipinietis Manny Pacquiao labai ilgai nesikovė ir iš jo tas diržas buvo atimtas. Tiesa, M.Pacquiao buvo suteiktas „Champion in Recess“ statusas. Tai reiškia, kad filipinietis, užsinorėjęs susigrąžinti diržą, gautų pirmumo teisę į kovą su Y.Ugasu, aplenkdamas ir reitingo lyderį, kuris dabar yra E.Stanionis.

Lyg sumaišties būtų negana, WBA dar turi reguliarųjį pasaulio čempiono diržą, kuris priklauso amerikiečiui Jamalui Jamesui. Šioje kategorijoje dar yra ir WBA „auksinio“ diržo savininkas Vergilas Ortizas, kuris, kaip ir ankstesni trys kovotojai, nėra reitinguojamas. Taigi, E.Stanionis turi gausybę pasirinkimų, net jei kita jo kova bus titulinė.

E.Stanionis tapo antru lietuviu istorijoje, kuris vienos iš pagrindinių profesionalų bokso organizacijų reitinge pakilo į pirmą vietą. Anksčiau tai WBO organizacijoje padarė Egidijus Kavaliauskas, kuris galiausiai gavo progą kautis dėl pasaulio čempiono su Terence‘u Crawfordu.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
7
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
1
Galvomis susitrenkę E.Stanionis ir L.Collazo kovą baigė be nugalėtojo

embeded-image

Ankstyvą sekmadienio rytą Lietuvos laiku WBA pusvidutinio svorio kategorijos reitingo lyderis 26-erių lietuvis Eimantas Stanionis (13-0, 9 nokautai, 1 be nugalėtojo) dominavo kovoje su 40-mečiu JAV veteranu Luisu Collazo (39-8, 20 nokautų, 1 be nugalėtojo), tačiau ketvirtame raunde susitrenkė galvomis ir dėl pastarojo kovotojo traumos teisėjas nutraukė kovą bei nepaskelbė nugalėtojo.



E.Stanionis dominavo visą kovą, o remiantis „CompuBox“ statistika, lietuvis per keturis raundus lenkė varžovą 54 smūgiais. L.Collazo kairioji akis pradėjo gerokai tinti dar prieš ketvirtąjį raundą. Iš 199 E.Stanionio smūgių lietuvis pataikė 104 (25 „jabai“ ir 79 – jėgos), kai tuo tarpu L.Collazo atliko 241 smūgius, tačiau pataikė tik 50 (7 „jabai“, 43 – jėgos).

Ketvirtame raunde susidūrus galvomis, E.Stanionis nei kiek nesureagavo, tuo tarpu L.Collazo krito ant ringo grindų ir ilgai nuo jų negalėjo atsikelti.



embeded-image

Pagal kontrakto sąlygas kova vyko ne standartinėje 147 svarų (66,68 kg) kategorijoje, o tarpinėje – 149 svarų (67,59 kg) – kategorijoje. Penktadienį šią ribą sėkmingai pasiekė abu boksininkai. E.Stanionis svėrė 148,6 svaro (67,40 kg), o L.Collazo buvo šiek tiek sunkesnis – 148,8 svaro (67,49 kg).

E.Stanionis yra šiek tiek žemesnis už varžovą (173 cm prieš 175 cm). L.Collazo šioje kovoje galėjo pasinaudoti didžiuliu ištiestų rankų ilgio pranašumu (185 cm prieš 173 cm).

L.Collazo 2005-2006 m. buvo WBA reguliarusis pasaulio čempionas. Vėliau jis laimėjo ir WBA tarptautinį čempiono diržą. Per karjerą amerikietis bokso ringe kovėsi su tokiomis žvaigždėmis kaip Ricky Hattonas, Shane‘as Mosley, Andre Berto, Victoras Ortizas, Amiras Khanas, Keithas Thurmanas ir Kudratillo Abdukachorovas. Daugelį svarbiausių kovų jis pralaimėjo, bet iš šio sąrašo techniniu nokautu jį nugalėti pavyko tik K.Thurmanui.
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
3
Gal kas dėjot už Joshua vs Usyk? BetSafe padėjau už Usyko pergalę, pats pirmas pasirinkimas buvo, ne Joshua, ne lygiosios, o Usyk pergalė. Dabar man rodo, kad pralaimėta, nes rezultatas 6:6. Kaip aš čia taip ir per kurią vietą galėjau susimauti? Ką išvis tas 6:6 reiškia? Aš tiesiog už pergalę norėjau dėti ir maniau padėjau.
Registravosi: 2011/12/31 Žinučių: 30 Padėkų: 4
Cituoti
0
Per anksti panikuoti pradėjau, nespėjau parašyti, jau ištaisė, visgi jų klaida buvo, dabar 12:0 😄DD
Registravosi: 2011/12/31 Žinučių: 30 Padėkų: 4
Cituoti
1
E. Kavaliauskas – apie skaudžius pralaimėjimus, užvedančią dainą ir tą pačią svajonę

sportnews.lt/naujienos/k...ina-ir-ta-pacia-svajone/
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
1
Istorija: 12-os raundų kovoje R. Butaevą įveikės E. Stanionis – naujai iškeptas WBA pasaulio čempionas

sportnews.lt/naujienos/k...-wba-pasaulio-cempionas/
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
11
Istorinės moterų bokso kovos fone lažybos dėl 1mln. JAV dolerių

lazybos.net/naujienos/is...os-del-1mln-jav-doleriu/
Telegram grupė >>> t.me/statymaigroup
Registravosi: 2011/11/24 Žinučių: 6258 Tel.: LT
Cituoti
0
Benzema rašė:

Istorinės moterų bokso kovos fone lažybos dėl 1mln. JAV dolerių

lazybos.net/naujienos/is...os-del-1mln-jav-doleriu/

Šiaip jau įvyko kova, Taylor laimėjo "split" teisėjų sprendimu, o lažybos buvo atšauktos pačio Hearn`o, dėl jų oficialaus neteisėtumo...
Registravosi: 2017/09/19 Žinučių: 269 Padėkų: 188 Tel.: LT
Cituoti
0
Bokso federacija IBA leido rusams ir baltarusiams dalyvauti tarptautinese varžybose!
Registravosi: 1970/01/01 Žinučių: 247 Padėkų: 1993 Tel.: LT
Cituoti
5
regimantaspa rašė:

Bokso federacija IBA leido rusams ir baltarusiams dalyvauti tarptautinese varžybose!

Debilizmas
Registravosi: 2021/08/30 Žinučių: 3 Tel.: LT
Cituoti
1
1346 rašė:

Debilizmas

Pritariu! Korumpuota federacija...
Registravosi: 1970/01/01 Žinučių: 247 Padėkų: 1993 Tel.: LT
Cituoti
1
Savaitgalį dvi įdomios ir svarbios lietuvių kovos Egidijus Kavaliauskas prieš Mykal Fox (boksas) ir Sergejus Maslobojevas prieš Mykal Fox (glory kickboksas dėl diržo).
Registravosi: 2012/04/13 Žinučių: 158 Tel.: LT
Cituoti
2
naglisT16 rašė:

Savaitgalį dvi įdomios ir svarbios lietuvių kovos Egidijus Kavaliauskas prieš Mykal Fox (boksas) ir Sergejus Maslobojevas prieš Mykal Fox (glory kickboksas dėl diržo).

Tai tas Foxas per savaitgalį turės dvi lietuvių bankes atlaikyt iš karto? 😄 Jei taip, tai Maslobojevui neturėtų būti sunku kovoje dėl diržo.
Registravosi: 2020/05/30 Žinučių: 123 Padėkų: 1 Tel.: LT
Cituoti
3
patience rašė:

Tai tas Foxas per savaitgalį turės dvi lietuvių bankes atlaikyt iš karto? 😄 Jei taip, tai Maslobojevui neturėtų būti sunku kovoje dėl diržo.

😁 Sergejus prieš Tarik Khbabez, Tarik buvęs sunkiasvoris perėjo į lengvesnę kategoriją, turėtų būti gera kova.
Registravosi: 2012/04/13 Žinučių: 158 Tel.: LT
Cituoti
1