Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

**G. Orelikas: „Svarbiausia bus sumažinti klaidų skaičių bei judėti geriau gynyboje“**

```markdown
Šį vakarą Lietuvos krepšinio lygoje ("Betsafe-LKL") vyks antrosios pusfinalio serijos rungtynės tarp Kauno "Žalgirio" ir Panevėžio "7bet-Lietkabelio" komandų.
Pirmosiose pergalę užtikrintai pasiekė kauniečiai (93:72), tačiau į namų teritoriją vykstantys panevėžiečiai rankų nuleisti tikrai neplanuoja.
"Aišku, serijos starto tikėjomės ne tokio, bet su kokiomis bangomis žaidėme, toks ir rezultatas", – pirmąsias rungtynes reziumavo vienas "7bet-Lietkabelio" lyderių **Gediminas Orelikas**.
Jis pats buvo vienas ekipos vedlių Kaune, kuomet pataikė 6 tritaškius iš 6 ir pelnė 22 taškus. Andrea Trinchieri po rungtynių buvo griežtas, kad jo auklėtiniai netinkamai stabdė G.Oreliką, tad pastarasis Panevėžyje tikisi dar sunkesnės kovos.
"Ginklų dar nesudėjome", – prieš atsakomąjį mūšį sakė G.Orelikas.
Antrąsias serijos rungtynes šį vakarą nuo 18.30 val. stebėkite GO3 ir BTV kanaluose.
– Turėjote sunkią ketvirtfinalio seriją. Kaip manote, ar tai labiau jus užgrūdino ir išėjo į naudą, ar priešingai – nuvargino?
– Manau, yra ir tas, ir tas. Gal kaip tik geriau žaisti pusfinalį be tos pertraukos, bet sunku tiksliai pasakyti, priklauso nuo kiekvieno individualiai. Man asmeniškai geriau žaisti taip, kai nereikėjo laukti apie savaitę. Aišku, dabar jau žaidžiame prieš "Žalgirį", nebe prieš Uteną, kito – Eurolygos kalibro – komandą. Su tiek klaidų, pramestų baudų bei metimų iš po krepšio sunku tikėtis pergalės prieš tokia ekipą.
– Visą sezoną "7bet-Lietkabelis" išgyvena įvairias duobeles. Kokį pasitikėjimą pavyko atsinešti į pusfinalio seriją?
– Pasitikėjimas dingęs nebuvo, tik kažkaip neradome žaidimo pastaruoju metu. Svarbu, atsirado supratimas, jog čia – nebe reguliarusis sezonas, o atkrintamosios. O kad mūsų ir "Uniclub Casino – Juventus" pora bus smagiausia ketvirtfinalyje, manau, tikėjosi visi. Nenuvylėme žiūrovų.
– Ar jaučiate, kad "Žalgiris" jau rungtyniauja įjungęs atkrintamųjų režimą?
– Aišku, jaučiame, bet kaskart žaidžiant prieš juos, tai jauti. Pradedant kontaktu, baigiant krepšinio supratimu, gynyba. Jie turi gerus žaidėjus, žinomą trenerį, kuris turi savo sistemą. Bet kuriai Lietuvos komandai sunku žaisti prieš "Žalgirį", ar tai būtume mes, ar "Rytas", ar dar kažkas.
– Pirmajame mače "Žalgiris" turėjo ginklų įvairovę: pagyrų sulaukė ir Lukas Lekavičius, įprastai šį sezoną žaidžiantis blankiau, o ir naujokas yra įsiliejęs solidžiai. Kiek sunku žaisti prieš ekipą, kurioje vadžias gali apsiimti beveik bet kas?
– Tai taip, apie tai ir eina kalba. Jie turi 10–11 žaidėjų, kurie bet kurią dieną gali išsijungti. Gal tik Lavrinovičius žaidžia mažiau. Tas pats Evansas buvo nelabai įmanomas sustabdyti Eurolygoje, tad mums irgi sunkiai sekasi (Juokiasi). Aišku, stengiamės, bandome, dar ginklų nesudėjome, dar reikia jiems laimėti, o ir mes bandysime sumažinti klaidas. Norint laimėti prieš juos, turi žaisti labai geras rungtynes, o ne vidutiniškas.
– Kiek jums gyvenimą apsunkino tai, kad "Žalgiris" paliko Deividą Sirvydį su 2 iš 10 metimų bei -4 naudingumo balais?
– Stipriai. Deivis mums taškus renka visą sezoną, mums jo trūko, bet "Žalgiris" yra komanda, kuri žino, ką reikia atjungti bei nutraukti, tokia jų sistema, tas jiems gerai sekėsi ir tai jie bandys daryti vėl.
– Ar laukiate "Žalgirio" išvadų gynyboje prieš jus patį? Anąkart galėjote pataikyti visus 6 tritaškius.
– Aš manau, kad bus tikrai sunkiau, normalu. Būtų sužaidęs kitas, kitam būtų sunkiau. Toks klubas fiksuoja viską, nuo A iki Z, manau, šiandien man leis pajudėti mažiau.
– Pats vienu metu turėjote sveikatos problemų, grįžęs žaidėte banguotai, kaip jaučiatės dabar?
– Normaliai. Aišku, jaučiasi sezono galas, bet kažko blogo nėra. Vis tiek atkrintamosios, ar taip, ar taip kažką skaudėtų – tabletė ir eini žaisti. Dar seno kirpimo esame, nesaugome kūnų per daugiausiai (Šypsosi).
– Ką dabar jums bando įskiepyti Nenadas Čanakas prieš atsakomąją kovą?
– Peržiūrėjome klaidas, paanalizavome žaidimą ir bandysime. Svarbiausia bus sumažinti klaidų skaičių bei gynyboje judėti geriau, nevėluoti pagalbose, ką darėme prieš tai. Čia esminiai akcentai.
```