Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

P. Motiejūnas: apie Eurolygos plėtrą, derybas su FIBA ir D. Giannakopolous

Eurolyga pasiekė kulminaciją – sekmadienį vyks finalas tarp Atėnų „Panathinaikos“ ir Madrido „Real“ klubų, po kurio paaiškės kas kels šio sezono Eurolygos taurę į viršų. Tuo tarpu generalinis direktorius Paulius Motiejūnas bei prezidentas Dejanas Bodiroga spaudos konferencijoje aptarė svarbiausius Eurolygos klausimus bei vizijas.

D. Bodiroga patvirtino, kad Eurolygai yra pateiktas pasiūlymas rengti tris Eurolygos finalinius ketvertus artimuosiuose rytuose – už Europos ribų.

„Artimuosiuose Rytuose yra daug potencialo ir tiesa, kad yra galimybė net tris finalinius ketvertus rengti Abu Dhabije. Vis tik artimiausiu metu šiame regione turėsime ir dar vieną naują opciją. Be abejo yra Dubajus. Visi lygoje į tai žvelgia pozityviai, tačiau turime tam atrasti tinkamą laiką“, – kalbėjo prezidentas.

P. Motiejūnas ir D, Bodiroga teigė, kad plėtra Londone šiuo metu yra sunkiai įsivaizduojama, kadangi amerikiečių bendrovė, norėjusi investuoti į krepšinį, dabar yra tikrinama ir turi daug finansinių problemų.

„Bloga situacija ir laikome tai raudona vėliava. Mes negauname atsakymų, kurių norime. Jų dalyvavimas ir Europos taurėje yra pavojuje“, – sakė P. Motiejūnas.

Prezidentas teigė, kad Eurolyga tariasi su FIBA dėl palankaus tvarkaraščio rinktinių langams, tačiau kol kas bendro sutarimo nėranda.

„Mums reikia nuolatinio sprendimo, nes FIBA savo kalendorių yra sustačiusi iki 2027 metų. Jų varžybos vyksta rugsėjo mėnesį, o mūsų klubams reiktų prie to prisitaikyti. Birželį grįšime prie šio klausimo ir kalbėsimės toliau“, – teigė D. Bodiroga.

Konferencijos pabaigoje P. Motiejūnas buvo paklaustas ir apie Atėnų „Panathinaikos“ savininką Dimitrį Giannakopolous.

„Turėjome su juo susitikimą ir jis puikus vyras. Vis tik kai kuriose situacijos emocijas reikėtų valdyti geriau. Jis daug davė Europos krepšiniui ir tai mes gerbiame, tačiau turime saugoti ir lygos prestižą“, – kalbėjo P. Motiejūnas ir D. Bodiroga.