Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Š. Jasikevičius, nepailstantis sarkazmo, davė patarimą E. Atamanui: „Neleiskite K. Slouko, nekeiskite strategijos, kuri veikia“.

Šį savaitgalį Berlyne vyks Eurolygos finalinis ketvertas, kuriame paaiškės, kuri komanda iškovos stipriausios Senojo žemyno lygos trofėjų.

Ketvirtadienį vykusioje visų keturių komandų trenerių spaudos konferencijoje dalyvavo ir Šarūnas Jasikevičius, kuris jau šį penktadienį 19 val. Lietuvos laiku stovės prie Stambulo „Fenerbahce“ ekipos vairo, kurie pusfinalyje susitiks su Ergino Atamano vadovaujama „Panathinaikos“ komanda.

„Manau, trenerio darbas yra sunkesnis. Tau tenka pasirūpinti daug dalykų, turi daug atsakomybių. Su visais organizaciniais dalykais, krepšinis nukrenta į septintą, aštuntą vietą. Žaidėjai tiesiog turi ateiti ir gerai sužaisti. Tikimės, kad taip ir nutiks, o gerbėjams visame pasaulyje norime sukurti gerą reginį.“ – kalbėjo lietuvis.

Negalime galvoti labai toli, toliau nei apie kitą dieną, ar kitas rungtynes. Iškeli vieną ar du svarbiausius tikslus ir stengiesi pasiekti juos. Turime patyrusią komandą ir šie vyrukai yra daug matę: tiek trenerių, tiek sistemų. Nemanau, kad atėjus man pristačiau kažką nematyto ir naujo. Taip pat sutikau ir tris žaidėjus, su kuriais jau esu dirbęs anksčiau. Nekėlėme sau didelių lūkesčių, bet stengėmės ir tikėjome, kad viskas pavyks“, – sakė Š. Jasikevičius.

Gera nuotaika spaudos konferencijoje spinduliavęs Š. Jasikevičius prieš rytojaus rungtynes varžovų treneriui E. Atamanui davė smaikštų patarimą.

„2009 metais Kostas Sloukas pusfinalyje buvo paliktas už dvyliktuko ribos. Rytoj galite pagalvoti apie tokia strategiją. Žinau, kad jis geras žaidėjas, bet nekeiskite to, kas veikia. Pagalvokite apie tai“, – sarkastiškai juokavo Š. Jasikevičius.

Visą spaudos konferenciją galite žiūrėti čia: