Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Skaudus pralaimėjimas: Lietuva kovoje dėl aukso ir pakilimo divizionu nusileido Ukrainai

Lietuvos ledo ritulio rinktinė Vilniuje vykusiose paskutinėse pasaulio I-ojo diviziono B grupės turnyro rungtynėse nusileido kovoje dėl aukso medalių ir nepasinaudojo proga pakilti divizionu.

Lietuviai rezultatu 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) pralaimėjo Ukrainos rinktinei ir iškovojo antrąją vietą bei sidabro medalius.

Ukrainai pergalė reiškė, jog jie pirmą kartą nuo 2017 metų grįžo į IA divizioną.

Pirmajame kėlinyje Ukraina įgavo daugumos pranašumą ir tą išnaudojo puikiai – D. Trachtas (9:19 min.) puikiu smūgiu išvedė Ukrainos rinktinę į priekį pirmajame kėlinyje.

Antrajame kėlinyje komandos keitėsi progomis įmušti, tačiau jei viena rinktinė savo progų nerealizavo. Visgi galiausiai tas pats D. Trachtas (30:56 min.) dar kartą nuginklavo M. Armalį ir padvigubo savo komandos pranašumą – 2:0.

Trečiajame kėlinyje lietuviai vėl užsidirbo pražangą ir jiems teko žaisti mažumoje, o Ukraina ir vėl tuo pasinaudojo – A. Denyskinas (53:54 min.) trečią kartą pelnė įvartį ukrainiečiams – 3:0. Lietuviai po Eimanto Noreikos (57:11 min.) įvarčio buvo sušvelninę rezultatą (1:3), tačiau paskutinį tašką rungtynėse dėjo O. Peresunko, kai lietuviai vartininką M. Armalį buvo pakeitę į šeštąjį aikštelės žaidėją – 4:1.

Geriausiu viso čempionato vartininku buvo pripažintas lietuvis Mantas Armalis.