Pasirinkite laiko juostą: Pasirinkti

Patarimai naujokams (by tigfiend)

Atsakyti Sekti temą
Vamos!! rašė:

Paskaicius Zalgirio Milano maco aprasyma apeme nostalgija, del to, kaip gerai anksciau mokedavau analizuoti sporto ivykius.

Sita maca ir as turejau...dar ir db pamenu, kaip po James 3kio jau palaidojes statyma buvau. Bet dizaineriai sugalvojo prasizengti, tada pramesta Balto bauda, antra imesta, o Kuzia netaiklus su sirena galima sakyti laisvas is po kases. Geros pergales nepasimirsta 😁
Registravosi: 2018/08/16 Žinučių: 247 Padėkų: 4 Tel.: LT
Cituoti
0
Komentarų kultūra

Aš norėčiau atkreipti dėmesį į tam tikrus komentarus šiame forume. Dažnai po statymais, kai varžybų eiga eina ne prognozuotojo naudai, po prognoze išlenda burundukai papurkštauti:

embeded-image

Jų slapyvardžius užmaskavau, nes nenoriu jiems suteikti viešumo. Tokiuose komentaruose jokios vertės nėra. Kažkaip varžybų metu rašantys “žaidžia lavonai” patys nekelia prognozių prieš įvykį “statykite už komandą X, nes ji žais prieš lavonus”.

Lažybų forume tu tikiesi atrasti komentarų “renkuosi baigtį su koeficientu 2, nes manau tikimybė laimėti yra >50%. Šio pasirinkimo argumentai A, B ir C”. Todėl dėmesį norėčiau atkreipti į konstruktyviai komentuojančius.

Carmelo yra retas svečias komentarų skiltyje, tačiau jei jau parašo, tai trumpai ir prie esmės:

embeded-image

Nebūtina su juo sutikti, bet jis bent pateikia konkrečius argumentus.

Kitas pavyzdys būtų Vamos pamąstymai Eurolyga 2020/21 temoje. Po 2020/11/05 jo išsakytų minčių sekė panašūs komentarai į viršuj pateiktą pavyzdį (jų specialiai nerodau).

statymai.com/forum/kreps...aures/eurolyga-2020-21/6

Niekas neverčia sutikti su jo išsakytomis mintimis ar imti jo statymų. Iš jo tos dienos paskutinio komentaro man užkliuvo šis sakinys.

embeded-image

Šaunu, kad į kitos dienos Vamos komentarą atsakė uraganas. Puikus pavyzdys, kaip galima nesutikti su kito nuomone pateikiant savo argumentus. Po jų susirašinėjimo ir Rich pasidalino savo gilesniais pamąstymais.

Kuo daugiau argumentuotų pasisakymų bus PRIEŠ varžybas, tuo visiems bus geriau. Net jei nesutinki su išsakytais argumentais, kitų pozicija padeda geriau suprasti savo pasirinkimus. Nuo kiekvieno iš mūsų priklauso, kokią diskusijų dirvą sukursime ir kiek žmonės dalinsis savo įžvalgomis. Kitu atveju, forumo turinį "užvaldys" paskolų prašytojai ir sąmokslo teorijų šalininkai.

Pabaigai ketiniai pastebėjimai:

* Statymai kartais pralaimi. Kartais net labai smarkiai ne į tavo pusę.
* Statymai kartais laimi. Kartais net labai smarkiai į tavo pusę.
* Gyvenime būna laimėjimų ir pralaimėjimų serijos ilgesnės nei 3 iš eilės.
* Niekas neverčia imti anonimų prognozių.
* Lažybose rizikuojama TIK tais pinigais, kurių negaila pralošti.
Registravosi: 2016/03/02 Žinučių: 114
Cituoti
27
Man irgi nesigavo tavęs pritraginti, bet jei aš radau tavo žinutę, tu irgi rasi mano. Kam reikia, supras, kam ši žinutė skirta, labai prašau jokių nereikalingų komentarų!

Aš viešai pakartosiu, ką esu sakęs seniai privačiai (gal ir kitiems pravers). O gal ir tau pagaliau dašils 😄 Prevenciškai akcentuoju- čia tik mano nuomonė, ji nėra skirta pakeisti kitų žmonių požiūriui į gyvenimą ar kažkaip nuginčyti tavo pateiktus argumentus!

Man gyvenime svarbiausia sveikata ir būt laimingam. Stresas man nepatinka-> greičiau mirsim ar tiesiog likusio gyvenimo kokybė bus prastesnė. O bet tačiau, veikloje kurioj sukamės jo neišvengsime... Tad mano logika paprasta- minimalizuoti nereikalingą stresą.

1) kodėl atsisakiau toliau su tavimi bendradarbiauti? Nėra man gėda viešai prisipažinti, bet esu bailys, negaliu pernešti, kai dėl mano nesėkmingų statymų kiti pralošia pinigus.

Atsimeni, buvo diena kur abu apturėjom gerą plius'ą, o kitą dieną abu vos ne tiek pat numinusavom. Abu po pliusinės dienos supratom, kad yra didelė tikimybė turėt minusą kitą dieną (netgi pajuokavom apie tai...). Ir nors skirtingais argumentais vadovaujamies gyvenime, abu kitą dieną varėme toliau pagal savo strategijas, nes lažybos yra ilgalaikis reikalas. Nors logiškai mąstau, esu net video padaręs, kodėl pralaimėjimų atkarpos neišvengiamos, aš irgi vistiek esu žmogus, jauti tas emocijas.

Tad man buvo super paprasta nuspręsti- geriau uždirbsiu daug mažiau savarankiškai, bet užtat ramiai sau gyvensiu. Aš žinau, kiek galiu statyti, kiek ilgai pralošinėti, kad nebankrutuoti. Aš kitų pinigų neskaičiuoju. O dalinantis statymais, deja neįmanoma negalvoti apie kitus neįmanoma… (čia reiktų paminėti, kad Vamos nematė mano statymų, aš juos tiesiai jo kariams siunčiau, kartais mes už priežingas puses imdavome, bet labai retai)

Aš logiškai suprantu tavo situaciją (stresas, kai už tavęs stovi tiek daug žmonių). Gal aš neabicingas, bet žinok žaiuriai geriau miegu dabar nei tada kada kartu dirbom. O man tas gyvenime daug svarbiau.

Tie, kurie mąsto apie tapimą mokamais prognozuotojais, tegu paskaito tavo pamąstymus ir pabando bent teoriškai įvertinti, kiek tie 50 ar 100 ar 200 extra eur per mėn iš tiesų bus verti papildomo streso? Kiek % iš tų pinigų turės nukeliauti masažams ir ne duok dieve vaistams.

Ir šiaip, manau nedirbant su tiek daug žmonių, mažiau meilės bet ir mažiau nepykantos.

2) dėl rašymo. Aš kaip ir bet koks žmogus rašau egoistiškai. Pats geriau suprantu dalykus, kai bandau paaiškinti kitiems. Pvz. aš belekiek daugiau gavau iš tų blog'ų rašymo ir video darimų, nei tie kas juos skaitė. Įdėjau tą info, kurios man negaila, bet beruošdamas ją pats geriau supratau įvairius dalykus. Tokio pačio požiūrio ir kitose srityse laikausi. Darai dėl savęs, o ne "jausiu atsakomybę prieš kitus rašyti". Tavo atsakomybė yra savo laiką skirti žmonai ir vaikams. O tai, kad anoniminiams vartotojams neparašyti prognozės ar įžvalgų apie lažybas, tai tau išvis vienodai turėtų būti. Yra noras- rašai. Nėra- nerašai.

Aš šiam puslapy seku keletą nemokamų tipster'ių. Yra mokančių argumentuoti savo statymus, tikrai iš jų galima pasisemti idėjų, kartais net jų statymą paimu. Aišku, 1) punktas yra pagrindinis, kodėl savo statymais nesidalinsiu, bet yra dar kitas- kiek daug šlykščių komentarų randasi po nemokamom prognozėmis. Aš prieš tai rašiau apie tą susirašinėjimą po Rich! prognozę. Aš nežinau, kokia jo motyvacija dėti nemokmas prognozes. Aš jau po pirmo karto, kai tokių komentarų, kaip jis gaučiau, mesčiau lauk bet kokį dalinimąsi statymais. Kam man tas stresas?

Tau atrodo, kad yra daug tavęs nekenčenčių, galiu surinkti Top 10 komentarų iš po kitų tipsterių prognozėmis. Yra yra daug mandagių ir konstruktyvių komentatorių ir jų tikrai daugiau už tuos "bloguosius". Bet kaip minėjau pradžioje, aš neketinu optimizuoti ir 2-3 gerais komentarais atsverinėti 1 blogą. Vėlgi, neužsiimi veikla, kuri tau keltų neigiamas emocijas kelia.

Pamačiau tavo Sassari užvedžiau pele koks statymas ir paėmiau.Vėliau mačiau, kad komentarų daugėja. Gal tu ten live dėjai, bet aš ten nosies kišt nenorėjau. Kaip visada, kitą rytą pažiūrėjau rezultatus - pasirodo pralaimėjo. Ir ką, gyvenimas tęsiasi, neisiu putotis dabar viešai.
Registravosi: 2016/03/02 Žinučių: 114
Cituoti
6
3) šiam puslapy visi mes esam anonimai. Aš pripažįstų, jei kažkur klįstų su savo pastebėjimais, tikrai atrašau į komentarus ir pasitaisau. Bet jei kas nors parašytų, kad aš esu "vienoks ar anoks" be jokių argumentų, aš niekad neatršinečiau. Koks man skirtumas, ką koks anonimas mano apie mane😟 Mano auksinė taisyklė- man nuomonė svarbi tik tų žmonių, kurių veidus gyvai matau.

Šitas autorius man labai patinka.



Jei tweet'as nenusikopins, tai jis rašo "To figure out if someone is an idiot, call him an idiot and check if he gets upset.". Aš nesakau, kad tai, kad tu reaguoji į tuos komentarus tave padaro atitinkantį juos. Tiesiog protingas žmogus niekada nesakys, koks jis protingas. Jei aš parašysiu- vamos yra idiotas, tu idiotu nepatapsi. Kiek tu praradai žmonių, kurie dirba su tavimi, dėl neigiamų komentarų tavo atžvilgiu? Mano spėjimas 0. Kodėl, nes jie mato tavo rezultatus ir nerūpi, ką kiti rašo. Gerai, gal 0 per stipru, kad netyčia neatsirastų komentatorių. Bet net ir tie kur nustojo dirbti su tavimi, priežąstys tikrai buvo kitos nei anonimų komentarai. Žinau, kad ir vėl nepaklausyti mano pasiūlymo “nes tu esi tu...”, tiesiog neatrašinėk į neargumentuotas žinutes.

Pabaigai, aš kažkiek pasiimu iš šio puslapio, kažkiek bandau atgal duoti. Bet čia aš nepraleidžiu daug laiko. Aš pakankamai įvairialypį gyvenimą gyvenu- tuos video ir animacijas sukūriau pats, nes tiesiog buvo įdomu pabandyti kažką naujo padaryti, kai turėjau daugiau laiko. Kaip man gėda girdėti savo “balselį” ir intonaciją pirmuose video. Visgi paskutiniam jau jautėsi progresas. Neturiu tikslo nei animatorium patapti, nei Youtuber'iu. Tiesiog labai malonu išmokti, ką nors naujo. Labai gerai, kad šiandien jokių lažybų neturėjai, aš tik galiu pasiūlyti skirti kokią dieną į savaitę kažkokiam naujam dalykui pasimokyti.

Šiandien aš 7h per zoom’ą mokiau programuoti. Pinigai juokingi, tiesiog reikėjo pavaduoti vieną draugą. Man patinka mokyti, plius čia projektas tik 5 dienoms. Nors jaučiuosi išsekęs šiandien, užtat laimingas.

Žodžiu, tiek to “peno” pamąstymams. Kiekvienas tegu savo galva vadovaujasi, čia tik mano asmeninė nuomonė!
Registravosi: 2016/03/02 Žinučių: 114
Cituoti
7
Galvojau pridėti prie temos apie tapetus. Tada apie knygas. Tada temoj apie viską. Žodžiu, jei nežinai kur ką mesti, tai čia numesiu 😄

Gyvenime yra malonesnių dalykų nei laimėti ilgą tapetą.

embeded-image

embeded-image

Tiesiog asmeninė rekomendacija (ne vien knygas apie matematiką, psichologiją ir filosofiją skaitau)

embeded-image

Darbo reiks įdėti (realistiškai duočiau 6 mėn.), užtat rezultatai to verti. Aš tikiu matematika ir fizika, kai kuriuose vietose apie energiją mano skeptiškos smegenys uždėjo "mute", bet patys pratimai gana paprasti ir logiški, žinant šiek tiek vyro anatomiją.

Tik niekas AŽ nerašykite šiais klausimais. Yra knyga, skaitot ir darot. Ypač tie kuriems >40, Jums tokiam amžiuje su savo prostatom ne baudas per lietų mėtyti...
Registravosi: 2016/03/02 Žinučių: 114
Cituoti
1
tigfiend rašė:

Galvojau pridėti prie temos apie tapetus. Tada apie knygas. Tada temoj apie viską. Žodžiu, jei nežinai kur ką mesti, tai čia numesiu 😄

Gyvenime yra malonesnių dalykų nei laimėti ilgą tapetą.

embeded-image

embeded-image

Tiesiog asmeninė rekomendacija (ne vien knygas apie matematiką, psichologiją ir filosofiją skaitau)

embeded-image

Darbo reiks įdėti (realistiškai duočiau 6 mėn.), užtat rezultatai to verti. Aš tikiu matematika ir fizika, kai kuriuose vietose apie energiją mano skeptiškos smegenys uždėjo "mute", bet patys pratimai gana paprasti ir logiški, žinant šiek tiek vyro anatomiją.

Tik niekas AŽ nerašykite šiais klausimais. Yra knyga, skaitot ir darot. Ypač tie kuriems >40, Jums tokiam amžiuje su savo prostatom ne baudas per lietų mėtyti...

Creepy as fuck
Registravosi: 2019/03/05 Žinučių: 67 Tel.: LT
Cituoti
2
Mano atsakymas nebus toks greitas, nes rasau per telefona, kaip ir 99% savo visu postu (del ko beveik niekada nenaudoju lietuvisku raidziu).

Pasnekesiu apie viska is eiles

1. Sutinku, sveikata svarbu ir ta as jau pradedu jaust savo kunu, bet yra ir kita medalio puse. Mes galim pragyvent gyvenimus budami vidutinybemis arba galim bandyt issokt auksciau bambos. As renkuosi antra varianta ir darau viska, kad mano vaikams nereiktu augti tokiomis salygomis, kokiomis augau as. Nesakau, kad augau blogomis salygomis, bet as jiems noriu suteikti daugiau ir kalbu cia apie issilavinima ir stabiluma. Kad nereiketu visa gyvenima bankams moketi uz buta. Kad nereiktu per du darbus varyt, kad save islaikyt. Kad nereiktu emigruot, jei dar tokia galimybe apskritai bus po tiek metu.
Sorry, nukrypau nuo pagr minties. As gyvenime bandau spaust absoliuciai maximaliai kiek imanoma. Man turi but cia ir dabar. Zmones, su kuriais as dirbu zino koks as maximalistas. Aisku, tai turi savo kaina, dirbti su manim nera lengva, bet zmones sutinka ta daryti, nes verta. Jeigu galiu uzdirbt 200 per metus, tai reiskia kitais metais galesiu uzdirbt 300 ir t.t.
Lazyboms skiriu didziaja dali savo laiko, bet taip pat visada vykdau arba finansuoju bent kelis verslo projektus, visada kuriu savo ir isklausau kitu verslo ideju. Realiai man galetu paroj but 30h ir as vistiek tureciau ka veikt.

2. Del darbo su zmonemis. Cia yra du esminiai dalykai. Visu pirma, tai yra alternatyva tavo paties statymams, nes saskaitos, pavedimai, etc kainuoja milziniskus pinigus ir kuo didesne apyvarta, tuo didesnes islaidos. Taigi, as asmeniskai esu pasiekes statymu sumu lubas ir man jas pasididinti vienintelis variantas yra zmoniu pagalba. Antras dalykas, tai pinigai. Per metus uzdirbau 235 ir dar 70 pridejau is zmoniu. Kai gerai dirbi, tai sumos ne po 200-300 i menesi gaunasi.
Dar viena toki ne esmini paminesiu, kad susigyvenus su savo zmonemis labai svarbus faktorius tampa palaikymas. Mane iki siol palaiko labai daug zmoniu, nors kai kurie is ju prisijunge tik pries 1.5men ir beveik sudegino pradini banka, del netinkamo time'ingo. Zmones vertina mano atsidavima ir mainais istiesia pagalbos ranka, vietoj to, kad kritikuotu ir pan.

3. Del komentaru. Taip, si bendruomene, pagal mane, yra viena maziausiai issilavinusiu ir turbut labiausiai toksiska is tu, kuriose man asmeniskai tenka buti. Nebandau nieko izeisti, tiesiog bendrauju su zmonemis ivairiose srityse ir niekur nesutinku tokiu, kurie nemoka elementarios rasybos ar pagarbaus bendravimo. Ok, as ir pats nesu labai mandagus, bet toksiskoje aplinkoje turi du pasirinkimus:
3.1. Pats buti toksiskas
3.1. Nebuti tokioje aplinkoje
Del komentaru, tai po Sassari prognoze ju blogu daug nemaciau. Galbut zmones neislieja pykcio po pirmo pralaimejimo, nes laukia kitu prognoziu. Bet pyktis kaupiasi ir po dar keliu pralaimejimu prasidetu komentaru pasiutpolke apie "ahuji.ena eksperta, kuris savo prognozem visus nuskandino".
Dar del to paties toksiskumo, tai sioje bendruomeneje visi geriausieji yra mokami ir jie susirinke sau tvarkingiausius lankytojus, del ko tas kvailo/protingo balansas dar stipriai pakrypsta i pirmuju puse.
Na ir zinoma, visuomet galioja posakis "duok durniui kelia". Sis posakis tikrai padaro is manes durniu ir as del to nesiginciju - as nemegstu kariauti tu karu irodinejant savo tiesas, bet as ta darau, nes jauciu pareiga irodyti tiesa. Taigi, kol protingieji duoda kelia, as pasikalu su jais karts nuo karto.

Kai statymas nepraeina, tai kvailys visada kazka piktai pakomentuos, o statymui praejus tik paspaus mygtuka. Bet kaip ir pats sakai - tai neislygina balanso galvoje.

4. Stresas. O ne del jo mes visi cia susirinke? Kodel apskritai uzklydome i lazybas ir kodel bandome is to kazka uzdirbti, kai galima siekti karjeros daugelyje kitu sriciu nedeginant nerviniu lasteliu. Zmones traukia stresines situacijos, ju valdymas, dalyvavimas jose. Streso metu issiskiria adrenalinas. Zinoma, tai kenkia sveikatai, o kas dar kenkia sveikatai? Virejo darbas apsieina be streso? Programuotojo? Vairuotojo? Pardavimu vadybininko? Gyvenimas nuo algos iki algos nesukelia streso?
As i lazybas ziuriu kaip i darba. Atejau, padariau, pasinervinau, baigiau. Visa kita laika tu gali praleisti be streso, veikdamas paciam patinkancius dalykus - sportuok, medituok, eik i spa. Ateis laikas stresui - atidirbsi - ir vel kartoji ta pati.

Zinoma, siuo metu pvz man yra labai sunku, bet net ir tokiu metu man niekas nera isslyde is po koju. Vis dar neturiu minusinio menesio per paskutinius 12men. Jei nenoriu, galiu nestatyt bent metus ir is bado nenumirsiu. Daug zmoniu manim tiki ir pasitiki. Kai issidelioji viska ant balto popieriaus lapo, tai viskas ir buvo gerai, ir bus. Galbut galima butu ismokti maziau sekti ivykius, bet kai beveik visas pliusas is live bettingo, tai kitaip kol kas neimanoma. Bet nera viskas cia taip blogai, kaip kas bandome piesti.

Sorry, isseko baterija jau siandien, o per telefona rasiau bent 30min. Jei bus minciu, tai ryt pridesiu.
Registravosi: 2011/04/19 Žinučių: 5831 Padėkų: 2781 Tel.: LT
Cituoti
16